Centrul de informare Europe Direct Buzău realizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău și Reprezentanța Comisiei Europene în România a fost inaugurat, miercuri, la Buzău doar în prezența oficialităților locale deoarece șeful Reprezentanței Comisiei Europene la București și coordonatorul rețelei Europe Direct nu au mai reușit să ajungă la Buzău din cauza vremii.
La eveniment au participat președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultura Buzău, Ionel Gagu, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Cristinel Romanescu, viceprimarul municipiului Buzău, Fănică Bîrlă, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban dar și directori de instituții deconcentrate sau din subordinea Consiliului Județean Buzău.
„Mă bucur că sunteți interesat de programele europene și de drepturile pe care le aveți ca cetățeni europeni. Prin intermediul acestui centru ne dorim să facilităm accesul dumneavoastră la o baza de date extrem de importantă a comunității europene. De astăzi, centrul este funcțional și sper să devină un punct important de informare a celor care doresc să acceseze baza de date a Comisiei Europene, a celor care doresc date despre eventuale programe europene sau despre colaborarea cu partenerii locali iar din punct de vedere al comunității de afaceri înființarea acestui centru va aduce beneficii dacă cei interesați vor accesa aceste informații”, a declarat la deschidere președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură, Ionel Gagu.
Centrul de Informare Europe Direct Buzău își propune să contribuie la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.
Centrul situat pe Bulevardul Unirii la intersecția cu strada Colonel Ion Buzoianu la parterul blocului 2 B oferă servicii de informare şi consultanţă pe teme europene, organizare de evenimente pentru publicul larg sau grupuri ţintă specifice: dezbateri, seminarii, târguri, manifestări care să reflecte realităţile europene sau oferă informaţii, sfaturi, asistenţă şi răspunsuri la întrebările cetăţenilor cu privire la legislaţia politicile, programele, oportunităţile de finanţare din cadrul Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.