Consiliul Local Municipal Buzău s-a constituit astăzi în prima ședință după alegerile locale din 10 iunie. Cei 23 de consilieri dar și primarul Constantin Boșcodeală care a câștigat cel de-al cincilea mandat în fruntea urbei au depus jurământul de credință și au constituit comisiile de specialitate din cadrul Consiliului. Din cei 23 de consilieri municipali unul este independent, patru provin din Partidul Poporului-Dan Diaconescu, cinci sunt mebri ai Partidului Democrat Liberal și ceilalți treisprezece aleși reprezintă Uniunea Social Liberală în miniparlamentul local. După retragerea capilor de listă și invalidarea anumitor mandate ale unora dintre aleșii PP-DD și PDL prin retragerea calității de mebru de partid cei care îi vor reprezenta pe locuitorii orașului Buzău în Consiliul Local în următorii patru ani sunt:

Mihai Anica-USL
Bârlă Fănică-USL
Marcel Ciolacu-USL
Alexandru Dunel-USL
Aurel Gubandru-USL
Constantin Ionescu-USL
Victor Ioniță-USL
Daniel Lambru–USL
Gabriel Mihalașcu-USL
Constantin Musceleanu-USL
Silviu Nicoară-USL
Nicolae Șerban-USL

Ion Barbu-PDL
Florin Bucătaru-PDL
Ciprian Ene-PDL
Monalisa Pleșea-PDL
Nicoleta Tudor-PDL

Nicoleta Iorga-PP-DD
Victor Oprea-PP-DD
Constantin Popa-PP-DD
Silviu Roșioru-PP-DD

Paul Negoiță-independent.

Social-democrații Fănică Bârlă și Marcel Ciolacu își păstrează și în următorii patru ani birourile din Palatul Comunal după ce au fost aleși, cu majoritate de voturi, viceprimari ai municipiului Buzău. Ei s-au luptat pentru cele două funcții cu democrat-liberalul Ion Barbu și cu Victor Oprea de la PP-DD. După numărarea voturilor, de cea mai mare încredere s-a bucurat Marcel Ciolacu care a reușit să convinga 15 consilieri să îi acorde votul, urmat de Fănică Bârlă susținut doar de cei 13 consilieri ai USL. Victor Oprea de la PP-DD a fost votat de 9 consilieri iar ultimul clasat a fost democrat-liberalul Ion Barbu care a adunat numai 6 voturi.
Până la finalul ședinței ce s-a întins pe durata a mai bine de două ore, consilierii municipali și-au desemnat primul conducător de ședință în persoana viceprimarului Fănică Bârlă, au costituit cele cinci comisii de specialitate și s-au strâns în fața Palatului Comunal pentru o poză de grup la început de mandat.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.