GALERIE FOTO: Cum a decurs prima zi a festivalului Buzău Fest

0
809

Cea de-a treia ediție a Buzău Fest, festivalul tradițiilor buzoiene organizat de Consiliul Județean a debutat, sâmbătă, în stațiunea Sărata Monteoru cu un cros al tineretului la care au participat peste 200 de copii. Startul competiției a fost dat de fosta campioană olimpică de la Seul 1988, Paul Ivan care i-a îndemnat pe tineri să facă sport. La final fosta atletă i-a premiat pe câștigători alături de președintele Consiliului Județean cu diplome medalii și dulciuri.

Ceremonia de deschidere a festivalului a avut loc la orele prânzului când au fost prezentate toate gărzile prezente în festival iar după aceasta sute de buzoieni au putu urmări o serie de reconstituiri ale unor lupte istorice puse în scenă pe terenul de sport din Sărata Monteoru.

„Se spune că ploaia aduce bogăție și sper ca vremea să țină cu noi. Sper să avem două zile pline de istorie, distracție și vă invit în această seară, pe străzile municipiului Buzău, la parada cu torțe și mâine la concertele susținute de Delia și Horia Brenciu. Ne dorim ca prin manifestările organizate aici să oferim o lecție de istorie care să ne hrănească spiritul”, a spus în cuvântul de deschidere președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Din festival nu au lipsit nici în acest an standuri ale meșterilor și producătorilor tradiționali dar și terasele care au fost pus la bătaie cele mai gustoase preparate.
Ca și anul trecut la ceremonia de deschidere a festivalului au fost prezente și două delegații din Republica Moldova. Oaspeții din Dubăsari și Soroca, raioane înfrățite cu județul Buzău au revenit pentru a lua parte la festivalul organizat la Sărata Monteoru și au vizitat alături de președintele CJ Buzău toate standurile producătorilor buzoieni.

La lăsarea serii gărzile prezente în festival au revenit în oraș unde au participat la un marș cu torțe pe străzile orașului, marș la care s-au alăturat sute de buzoieni. Marșul s- a încheiat la Obeliscul din Parcul Crâng acolo unde Nimfele Dacice au pus în scenă mai multe dansuri antice invitându-i pe spectatori la cea de-a doua zi de festival ce se va desfășura la Sărata Monteoru.
Buzău Fest va continua și duminică cu tabere și ateliere meșteșugărești, un program de muzică și dansuri folclorice susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă si se va încheia după lăsare întunericului cu un concert susținut de Donița Ioniță, Delia și Horia Brenciu și cu un foc de artificii.

Pentru a ajunge la Sărata Monteoru Consiliul Județean pune la dispoziție două autocare supraetajate care, începând cu ora 10.00, fac curse cu plecare din oră în oră pe traseul Stadionul Crâng-Stațiunea Sărata Monteoru și retur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.