Două femei gravide din comuna Luciu au fost aduse astăzi la Buzău pe calea aerului. Pentru că salvările nu au putut ajunge sub nici o formă la paciente, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au solicitat ajutorul unui elicopter SMURD. Aparatul de zbor care a decolat din Capitală a mers prima dată în comuna Luciu de unde a preluat o pacientă, gravidă în 30 de săptămâni care prezenta sângerări și avea nevoie urgentă de ajutor medical. Pacienta a fost stabilizată și adusă de elicopter pe aerodromul Buzău de unde a fost preluată de o ambulanță și dusă urgent la maternitate.  După ce a adus prima pacientă, elicopterul a decolat și s-a îndreptat din nou către localitatea Luciu  unde aștepta o altă pacientă însărcinată în 32 de săptămâni care putea naște în orice moment.

Deși reprezentanții unității militare au luat toate măsurile pentru ca aterizarea să se poată desfășura în bune condiții iar la Buzău mai erau și alte cazuri de urgență, după cel de-al doilea zbor, elicopterul SMURD a fost nevoit să se retragă.

„Am fost solicitați să aducem două paciente din localitatea Luciu. Una era gravidă în 30 de săptămâni și prezenta sângerări iar cealaltă era aproape de termen. Ar mai fi fost vorba și de alte cazuri de urgență însă vremea s-a înrăutățit și abia ne mai putem întoarce în siguranță la bază”, a precizat medicul echipajului SMURD de pe elicopter Constantin Olteanu.

Între timp, în judeţul Buzău au început să se deschidă drumurile. Potrivit comisarului Florina Crucianu, de la Poliţia buzoiană, s-a redeschis traficul pentru autovehiculele sub 3,5 tone atât pe DN 1 B între  Buzău și limita cu Prahova, dar și pe DN 10 între Buzău și limita cu județul Covasna. Celelate drumuri naționale ce tranzitează județul Buzău rămân închise alături de alte 21 artere de interes județean.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.