GALERIE FOTO: Finala județeană a Cupei României, un meci interzis cardiacilor, pe stadionul din Crîng

0
1021

Stadionul din Crîng a găzduit, marți seară , faza județeană a finalei Cupei României , confruntare în care s-au întâlnit Petrolul Berca și Voința Lanurile. Meciul, urmărit din tribune de câteva sute de spectatori a fost unul aprig disputat care a ținut asistența cu sufletul la gură vreme de mai bine de 120 de minute.

Primii care au deschis scorul au fost petroliștii în prima repriză care au fost egalați de echipa din Lanurile în cea de-a doua repriză. Cum la finalul timpului regulamentar de joc tabela indica un rezultat de egalitate s-a trecut la prelungiri timp în care Voința Lanurile a deschis scorul și a preluat conducerea pe tabela de marcaj iar echipa din Berca a egalat chiar înainte de finalul celor 120 de minute de joc astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Aici după ratări și de o parte și de cealaltă  meciul a fost tranșat de echipa din Lanurile care s-a impus cu scorul final de 9-8.

Meciul a fost urmărit din tribune pe lângă oamenii de fotbal și de oficialitățile locale. Astfel, au asistat la partida care a ținut tot stadionul cu sufletul la gură prefectul George Sava, proaspătul primar Constantin Toma, secretarul Consiliului Județean, Laurențiu Gavrilă, primarul Râmnicului Sorin Cârjan, vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre dar și primarul comunei Berca, Ionel Dobrița.

Atât echipa învinsă cât și cea câștigătoare au fost premiate de către noul primar al municipiului Buzău Constantin Toma alături de secretarul CJ, Laurențiu Gavrilă, și de președintele AJF, Adrian Petre, cu medalii și trofee.

La final Constantin Toma s-a arătat  mulțumit de jocul celor două echipe de Liga a IV-a și s-a arătat încrezător că Buzăul ar putea avea o nouă echipă reprezentativă.

„Încercăm să relansăm fotbalul buzoian de la o finală de Cupa României. Două echipe frumoase care s-au luptat exemplar până în ultima secundă dar ce păcat că nu este aici Gloria Buzău. Poate vom reuși într-un viitor m,ai mult sau mai puțin apropiat să avem o echipă competitivă poate chiar în Liga I. Tot sportul buzoian trebuie ajutat, fondurile publice trebuie sa fie disponibile dar trebuie să atragem și sponsori pentru că imaginea obținut din sport este una sănătoasă și foarte bună și pentru business. Am sponsorizat echipa până când a ajuns aici Gigi Becali iar de atunci am mai ajutat echipa puțin dar nu la nivelul cum o făceam înainte. Trebuie să facem o analiza foarte serioasă asupra finanțelor publice buzoiene  și vom decide de la anul ceea ce este de făcut”, a declarat noul primar al municipiului Buzău, Constantin Toma.

La rândul său președintele AJF Buzău, Adrian Petre, a dat asigurări microbiștilor că fotbalul buzoian nu și-a spus ultimul cuvânt și că în viitor Buzăul poate avea echipe care să facă performanță în Liga 1 și nu numai.

„Am avut un spectacol fotbalistic cu adevărat savurat de spectatori și îi asigurăm că fotbalul buzoian nu a murit și fotbalul buzoian va continua și o să vedeți și performanță. Ne bucură că fotbalul buzoian crește, oferă spectacol și sper ca în viitor să avem echipe care să facă performanță în Liga I și de ce nu poate și în cupele europene. Când am preluat AJF am asigurat membrii afiliați că fotbalul buzoian va fi într-o continuă schimbare, va crește și nu numai prin performanță și calitate ci și prin spectacolul pe care îl vom oferi”, a încheiat președintele AJF, Adrian Petre cu referire la organizarea fazei județene a finalei Cupei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.