GALERIE FOTO: Incendiu de proporții la Poșta Câlnău. Restaurantul „La Căsuțe”, mistuit de flăcări

0

Restaurantul „La căsuțe” din Poșta Câlnău situat pe marginea DN2 E 85 a luat foc în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauze deocamdată necunoscute, pompierii luptând cu flăcările ore în șir pentru a mai salva ceva din construcția care se întinde pe aproximativ 1000 de metri pătrați.

Incendiul a fost anunțat pompierilor în jurul orei 2.30 aceștia dislocând în zonă nu mai puțin de14 autospeciale dintre care 9 de stingere cu apă și spumă, 2 de primă intervenție și comanda, una de salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD.

„La sosirea echipajelor focul se manifesta generalizat cu degajare intensă de fum și posibilități de propagare la o clădire P+1 construită din lemn pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, în care nu se afla nimeni. S-a acționat cu un dispozitiv circular iar după o oră incendiul a fost localizat însă va fi o intervenție de durată pe care o estimăm la minim 6 ore. După stingerea incendiului se va face o anchetă pentru a determina cauza probabilă a incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Crețu.

După sosirea pompierilor la fața locului și-au făcut apariția și proprietarii popasului cărora nu le-a venit deloc să creadă că localul pe care îl aveau va fi răpus de flăcări. Oamenii s-au uitat neputincioși cum flăcările distrug  cea mai mare parte a construcției spunând că au fost informați de eveniment de un cunoscut care trecea pe șoseaua europeană.

„Am fost anunțat de un coleg care trecea prin zonă și inițial am crezut că este o glumă, am venit și din păcate am văzut că totul este cât se poate de real. Nu știu ce să vă spun am fost mai devreme aici am scos tot din priză, nu îmi dau seama ce ar fi putu provoca dezastrul”, a declarat Dan Cârlan proprietarul restaurantului.

Restaurantul „La căsuțe” avea o capacitate de aproximativ 200 de locuri și spații de cazare și era gol în momentul izbucnirii incendiului. Localul era închiriat pentru Revelion și nu era asigurat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.