Bazinul Olimpic Buzău s-a redeschis astăzi după aproape 2 ani de când a fost închis, grație Consiliului Județean Buzău care a încheiat un parteneriat cu proprietarul obiectivului pe o perioadă de cinci luni. Conform înțelegerii, Consiliul Județean va vira în contul Bazinului Olimpic 120.000 de lei, bani ce se vor duce pe cheltuielile de funcționare. La deschiderea de astăzi au participat sute de copii dornici să se inițieze în tainele înotului dar și invitați de seamă din cadrul Comitetului Olimpic Sportiv Român și din administrația locală. Totodată, un grup de sportivi din Ploiești a prezentat, în cadrul evenimenentului, o demonstrație de înot.
Prezentă la redeschiderea bazinului olimpic, multipla campioana olimpică, Violeta Beclea, s-a declarat bucuroasă să constate că la Buzău mai marii județului se ocupă și de sport.
„Mă bucur să constat că sportul reprezintă o prioritate pentru administrația județului iar drept mărturie stă deschiderea acestui bazin precum și a celorlalte obiective sportive pe care le aveți aici, patinoar, stadion sau sala polivalentă. E clar că redeschiderea acestui bazin oferă facilități extraordinare pentru comunitatea buzoiană și în special copiilor care astfel se pot îndrepta spre marea performanță. Le doresc acestor tineri să obțină cât mai multe performanțe și să ne dea nouă, celor din Comitetul Olimpic Sportiv Român, posibilitatea să selectăm cât mai mulți sportivi care să reprezinte România la olimpiade”, a declarat multipla campioană olimpică, Violeta Beclea.
La redeschiderea Bazinului Olimpic Buzău au mai luat parte campioanele olimpice Laura Badea și Georgeta Andrunache dar și reprezentanții Consiliului Jduețean, instituția care a stat de fapt în spatele acestei redeschideri mult așteptate. De asemenea, au mai fost prezenți și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, viceprimarul Marcel Ciolacu dar și inspectorul șef al ISJ Buzău, Dumitru Ene și directorul DPDC Buzău, Alina Bădulescu.
La rândul său, președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a ținut să precizeze că redeschiderea obiectivului nu a fost lăsată întâmplător pentru data de 6 decembrie.
„Se poate considera redeschiderea Bazinului Olimpic, astăzi, ca un cadou de Moș Nicolae pentru toți copiii județului Buzău. Ca să avem copii sănătoși este foarte important ca ei să facă sport și, iată, că acum pe lângă patinoar au la dispoziție și Bazinul Olimpic, încă un loc unde să poată face sport pe timpul iernii. Este un proiect care a fost gândit împreună cu Primăria municipiului Buzău, pentru buzoieni, și nu sunt multe orașe în țară care au un astfel de obiectiv. Era păcat ca ai noștri buzoieni să nu beneficieze el. Așadar, buzoieni, veniți la bazin pentru că el vă aparține!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, s-a declarat mulțumit de redeschiderea obiectivului și speră ca elevii să vină în număr mare să facă sport de performanță sau să se relaxeze într-un mod cât se poate de sănătos.
„Mă bucur pentru redeschiderea Bazinului Olimpic și de faptul că, acum, copiii pot veni aici să practice sport de perfomantă sau să își petreacă timpul liber, lucru care îl pot face și tinerii sau adulții. Este inițiativa Consiliului Județean dar sarcinile s-au împărțit și Primăria intervine acum pentru buna funcționare a patinoarului sau a stadionului de fotbal”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.
Bazinul olimpic va funcționa începând de astăzi și în baza unor parteneriate încheiate atât cu Ministerul Educației cât și cu Direcția de Asistență Socială. Astfel, elevii vor avea zilnic acces gratuit la înot iar cel puțin luna decembrie și tinerii sau adulți vor avea parte de aceleași facilități, accesul fiind liber în limita a maxim 100 de persoane pe serie.
Concomitent cu derularea parteneriatului cu societatea care deține obiectivul, Consiliul Județean Buzău intenționează să facă o evaluare și să demareze discuțiile pentru preluarea Bazinului Olimpic dacă firma care îl deține va fi de acord cu plata obiectivului eșalonat pe parcursul a 2-4 ani.
Până atunci însă, autoritățile județene îi îndeamnă pe buzoienii să vină la înot și să profite de condițiile de excepție oferite de Bazinul Olimpic Buzău.
Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.