Meșterul popular Adela Petre, a fost sărbătorită, luni, la împlinirea vârstei de 84 de ani, de Consiliul Județean Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă. Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu și directorul Centrului Județean de Cultură și Artă, Adrian Petre i-au făcut o surpriză Adelei Petre căreia nu ia venit să creadă că cei doi reprezentanți ai instituțiilor județene și-au adus aminte de ziua în care împlinește 84 de ani, mai ales că discuta-se, în cursul dimineții, la telefon cu unul dintre aceștia care o anunțase că trebuie să se întâlnească pentru un cu totul alt motiv. Cristinel Romanescu și Adrian Petre au ajuns la ușa Adelei Petre în jurul prânzului și i-au adus acesteia o diplomă dar și un tort în care, cea mai cunoscută artistă populară din Buzău a suflat punându-și o dorință pe care a împărtășit-o ulterior și celor prezenți.
„Îmi doresc, să îmi trăiască copiii, să mp bucur de ei și nu în ultimul rând aș vrea ca tuturor românilor să le fie mai bine ”, a declarat Adela Petre după ce a stins cele două lumânări în forma cifrei 84.
Vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Cristinel Romanescu a declarat că a dorit să îi spună personal „La mulți ani!”, Adelei Petre pe care o cunoaște de mulți ani și pe care o consideră un simbol al Buzăului
„Sunt convins că toți buzoienii o cunosc pe doamna Adela Petre, este un simbol al Ținutului Buzăului care reușește să țină aprinsă mereu această flacără a spiritului buzoian și a Buzăului în general. Îi dorim multă sănătate și mulți ani de aici în colo”, a declarat Cristinel Romanescu.
Și directorul Centrului de Cultură și Artă, Adrian Petre, a ținut să îi mulțumească Adelei Petre pentru tot efortul depus în întreaga carieră și în mod special în ultimii ani de când este profesor în cadrul Școlii Populare de Artă: „este sărbătoarea doamnei noastre a Buzăului,a doamnei noastre a Centrului de Cultură și Artă pentru că dumneaei este și profesoară a Școlii Populare de Artă. Ne bucurăm că încă o mai avem pe doamna Adela Petre și sper să o mai avem mulți ani de acum înainte și nu putem decât să îi urăm „La mulți ani și multă sănătate„”.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.