Artista populară Elena Vlioncu expune în week-end în holul Sălii Mari a Consiliului Județean piese tradiţionale de vestimentaţie şi decorative, cusute cu o singură mână de-a lungul celor 75 de ani de existență. Expoziţia intitulată „Moştenire pentru urmaşi” a fost vernisată vineri dimineață în prezența unui public numeros și poate fi vizitată până duminică seara, intrarea fiind liberă.
Expoziţia realizată de Elena Vlioncu conţine piese vestimentare specifice portului popular buzoian dar şi articole de artă decorativă, prosoape, ștergare, fețe de masă, toate lucrate manual.
Elena Vlioncu s-a născut în urmă cu 75 de ani într-o familie din Mihăilești cu 10 copii. Ea este lipsită de mâna stângă și care malformații la inimă. Chiar și așa, femeia nu a dat înapoi și a învățat de la mama ei, alături de ceilalți frați, tainele cusutului, tricotatului și broderiei, pasiune care se manifestă și în ziua de azi, când, deși are o vârstă considerabilă, petrece ore întregi tricotând sau croșetând o nouă piesă.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.