Circa 100 de persoane s-au adunat în această seară în Piața Daciei din Buzău, pentru a protesta împotriva Guvernului și președintelui țării, Traian Băsescu, dar și pentru a-și manifesta susținerea față de fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

Protestul a început în jurul orei 18.30, în Piața Daciei, circa 100 de persoane îndurând frigul numai pentru a-și exprima public nemulțumirea față de situația în care a ajuns țara condusă de Traian Băsescu. Majoritatea protestatarilor au fost de vârsta a doua și a treia, între ei numărându-se și revoluționari dar și liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, profesorul Ioan Dobre.
Înarmați cu pancarte pe care era scris ”Băsescu, ghici, ghicitoarea ta, cine va pleca” ori ”Jos Guvernul Boc și clica lui”, ”Jos parlamentarii corupți”, dar și cu o coroană cu înscrisul ”Nu te vom regreta/Jos Băsescu”, protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului Boc și a președintelui Traian Băsescu: ”Boc, Băsescu și ai lui să se ducă dracului”, ”Nesimțiții” ori ”Jos Băsescu.
Totodată, buzoienii și-au exprimat public susținerea față de fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat, strigând ”Arafat, Arafat, ești român adevărat”.

Protestul s-a încheiat după două ceasuri, fără a se înregistra incidente, protestatarii dându-și întâlnire mâine, la ora 14.00, în fața Prefecturii Buzău, pentru o nouă acțiune cu mesaj clar împotriva Executivului și a șefului statului.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.