GALERIE FOTO: Noua echipă reprezentativă a județului a debutat cu o victorie pe stadionul din Crâng

1
1543


Stadionul Gloria a găzduit, duminică seară, în nocturnă, meciul de fotbal dintre nou înființata FC Buzău și Viitorul II Vernești 08, echipe care evoluează în Liga a V-a. La spectacolul fotbalistic încheiat cu scorul de 3-0 pentru echipa nou înființată antrenată de fostul căpitan al Gloriei, Gabi Ibriș, au asistat în jur de 250 de spectatori veniți să vadă noua echipă înființată la Buzău, echipa care dorește să devină în câțiva ani, echipa reprezentativă a județului. De altfel, de la meciul de debut pe stadionul defunctei Gloria Buzău nu a lipsit nici primarul Constantin Toma care a declarat că a venit să ia pulsul mișcării sportive în vederea finanțării de anul viitor a sportului buzoian.

„Am fost invitat pentru acest prim meci al noii echipe înființate la Buzău, FC Buzău. Am considerat că este necesar să fiu aici pentru că încerc să fiu alături și să mă integrez în această mișcare sportivă la Buzău. O să vizitez pe rând nu doar echipele de fotbal ci și alte echipe , și atletismul pentru a ști ce avem de făcut la anul. Mișcarea sportivă trebuie finanțată dar trebuie să simt la fața locului acest lucru ca să putem avea un proiect serios, coerent care să ajute la dezvoltarea sportului și a mișcării sportive buzoiene. Cu siguranță am să iau pulsul pe fiecare teren pe care vor juca sportivi buzoieni. Pentru a putea face performanță și ca Primăria să se implice în aceste proiecte trebuie să știm ceea ce plătim”, a declarat primarul Constantin Toma.

De asemenea, edilul șef buzoian a explicat că de la anul municipalitatea ar putea finanța activitățile sportive și altele decât fotbalul însă în același timp Buzăul are și multe alte nevoi care, dacă nu vor fi rezolvate, orașul riscă să se afunde și mai mult în mocirla în care se află.

„Sper ca anul viitor să reușim să stopăm această hemoragie a banului public cu toate meciurile pe care le am în cadrul CLM cu noile curente politice din Buzău conduse de oameni care nu au făcut nimic în viața lor. Sper să stopăm această hemoragie și să avem bani mai mulți nu doar pentru sport ci și pentru străzi, trotuare, să strângem câinii vagabonzi, să întreținem spațiile verzi pentru că dacă nu se va întâmpla asta Buzăul se va afunda și mai mult. Mă bat cu mulți oameni și sunt destul de singur însă nu mă voi lăsa cu toate amenințările și piedicile. Sper să reușesc să aduc acest Buzău pe direcția care trebuie chiar dacă mai calc în străchini uneori. Această meserie de primar se învață mai greu dar sper să calc în direcția care trebuie și chiar dacă fac greșeli cred că este foarte important să merg în direcția care trebuie ”, a încheiat primarul Constantin Toma.

La rândul său, președintele AJF Buzău, Adrian Petre, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean a explicat că atât Consiliul Județean cât și Consiliul Local Municipal își doresc să finanțeze sportul buzoian iar aceasta ar putea deveni o certitudine de anul viitor.

„ F.C. Buzău este un proiect al județului, sperăm să se concretizeze și să promoveze an de an în Liga a IV-a, Liga a III-a , Liga a II-a și de ce nu chiar și Liga I pentru că și azi, la un meci de Liga a V-a au fost aproape 300 de spectatori, asta însemnând că buzoienii sunt mari amatori de fotbal și vor să vadă spectacol. Speram că de la promovarea în Liga a IV-a buzoienii s vină în număr cât mai mare la stadion. Atât Primăria cât și Consiliul Județean vor să finanțeze un club, nu neapărat de fotbal, poate fi și un club sportiv cu ramuri de sport gen handbal, rugby, volei și fotbal pentru că fotbalul aduce și cei mai mulți spectatori și în jurul căruia se învârt și cei mai mulți bani. Acum la F.C. Buzău sunt trei membri fondatori dar de anul viitor când vom avea și bugetul cred că și Consiliul Județean și Consiliul Local să se înscrie printre membri asociați dar, să vedem întâi bugetul”, a declarat șeful AJF Buzău, Adrian Petre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.