GALERIE FOTO: Parcul Crâng îmbogățit cu peste 250 de puieți de stejar și frasin

0


Direcția Silvică Buzău în colaborare cu asociația Prietenii Pădurilor a organizat, vineri o acțiune de împădurire pe o suprafață de 5 ari în pădurea Crâng. La acțiune au participat elevi ai clasei a VII de la Școala Generala „G. Emil Palade” din municipiul Buzău, angajați ai direcției silvice, voluntari, viceprimarul municipiului Buzău Ionuț Apostu și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Romeo Lungu și Adrian Petre.
„În paralele cu lucrările curente de regenerare a pădurilor pe care silvicultorii buzoieni le desfășoară în cadrul lunii plantării arborilor am organizat și acțiuni de conștientizare a populației adresate copiilor. Astăzi este o astfel de acțiune alături de copii în care plantăm stejari și frasini pe o suprafață de 5 ari. Astfel de acțiuni mai avem programate și săptămânile viitoare alături de elevi. Sperăm ca pe suprafața aleasă să dezvoltăm o viitoare pădure ”, a declarat Cornel Pitiș directorul Direcției Silvice Buzău.
Și viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, care a participat la eveniment a declarat că orice fel de acțiune de acest tip este binevenită pentru păstrarea Parcului Crâng: „Am aderat cu mare drag la această acțiune organizată de Direcția Silvică de marcare a Lunii Pădurii printr-o activitate de plantări în Parcul Crâng. Parcul Crâng este oaza de verdeață a municipiului și orice acțiune, oricât de mică este importantă pentru păstrarea acestui patrimoniu de mediu al municipiului Buzău.”
Direcția Silvică Buzău alături de voluntarii asociației Prietenii Pădurilor și de copii au plantat vineri peste 250 de puieți într-o porțiune mai puțin împădurită a Parcului Crâng, acțiune care a avut rolul de a marca Luna Pădurii la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.