GALERIE FOTO: Peste 2000 de oameni la parada organizată de Ziua Națională a României

0

Peste 2000 de buzoieni au participat, sâmbătă dimineață, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Buzoienii au început să vină încă de la ora 9.00 cu mic cu mare pe Calea Eroilor acolo unde Consiliul Județean a oferit fulare tricolore, stegulețe, cocarde și baloane. Manifestările au debutat la ora 10.00 cu tragerea clopotelor la toate bisericile din județ urmate de un Te Deum, alocuțiuni ale oficialilor prezenți la manifestare, depuneri de coroane și jerbe de flori la domul central din Cimitirul Eroilor, premierea câștigătorilor concursului de istorie organizat de Consiliul Județean și  Fundația Mareșal Alexandru Averescu și, cel mai așteptat moment, parade militară la care au participat 640 de militari și 64 de mijloace de intervenție din dotarea MApN, I.S.U, I.J.P, I.J.J. și Poliția Locală. Totodată, unitatea militară de aviație de la Boboc s-a alăturat parade cu trei elicoptere și 5 avioane.

De notat că unui militar din garda de onoare i s-a făcut rău pe timpul ceremonialului de depuneri de coroane și a fost luat de un echipaj SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La manifestările organizate în premieră în acest an pe Calea Eroilor au participat prefectul județului Carmen Ichim și subprefectul Lucian Foca, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele Adrian Petre, primarul Constantin Toma și cei doi viceprimari, președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, senatori și deputați de Buzău, o delegație din republica Moldova în frunte cu președinții Consiliilor Raionale Soroca și Dubăsari și primari din localitățile județului Buzău.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.