GALERIE FOTO: Peste 300 de elevi au absolvit, vineri, Colegiul Național B.P. Hasdeu. Vezi cine este șefa promoției 150!

0

Peste 300 de elevi de clasa a XII-a ai celui mai prestigios liceu buzoian, Colegiul Național B.P. Hasdeu și-au luat la revedere, vineri, de la locul unde au învățat în ultimii patru ani. În cadrul tradiționalei ceremonii de absolvire, conducerea Colegiului Național B.P. Hasdeu, în prezența invitaților prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul Gheorghiță Vlad, viceprimarul Ionuț Apostu și conducerea IȘJ Buzău a oferit diplome elevilor care s-au remarcat de-a lungul celor 4 ani de liceu.

Promoția cu numărul 150 a celui mai titrat liceu din Buzău și-a desemnat șeful de promoție în persoana Mariei Burlacu, eleva din satul Lunca, comuna C.A. Rosetti, absolvind cu media 10 cei patru ani de liceu.

„Privind în urmă și văzând că am fost capabilă să termin cu 10 pe linie îmi pare rău că eram stresată, că îmi era frică să nu dezamăgesc și îmi dau seama că ar fi putut fi făute toate îmbinând utilul cu plăcutul. Sunt emoționată că am primit acest titlu și îl văd ca pe o încununare a efortului făcut în cei patru ani. Urmează examenul de bacalaureat și apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu, studentă la medicină. Nu pot descrie în cuvinte ce înseamnă să fii hasdeean abia mi-am putut stăpâni lacrimile pe parcursul zilei pentru că nostalgia asta și-a făcut simțită prezența de săptămâna trecută și regret acum fiecare clipă în care spuneam că vreau să cresc și să fiu mare”, a spus Maria Burlacu șefa promoție cu numărul 150 a Colegiul Național B.P. Hasdeu.

Maria Burlacu vrea să urmeze facultatea de Medicină și este convinsă să profeseze în România unde dorește să se specializeze în pediatrie.

Popescu Mădălina, o altă absolventă a promoției cu numărul 150 a Colegiului Național B. P. Hasdeu, a fost la un pas să egaleze performanța colegei sale de promoție dar o notă ceva mai mică obținută în anul doi de liceu a clasat-o pe locul doi la o sutime distanță de șefa de promoție.

„ Am terminat cu 90,99 după ce matematica m-a tras în jos deși am fost în gimnaziu olimpică națională. Am obținut în clasa a X-a o notă mai mică în teza de pe semestrul 1 și astfel am obținut media 9 la matematică. Chiar dacă în rest am avut numai mediii de zece media finală a fost 9,99. Voi urma medicina, sunt deja admisă pentru că am obținut premiul 3 la Olimpiada de Biologie atât în clasa a XI-a cât și în clasa a XII-a și asta îmi asigură intrarea la facultate. Mi-aș dori să studiez neurochirurgia dar îmi voi da seama în facultate dacă sunt făcută pentru așa ceva./ Oricum chiar dacă voi merge să mă specializez în afară categoric vreau să profesez în România pentru că vreau să dau înapoi ceva din ceea ce am primit”, a spus Mădălina Popescu absolventă a Colegiului Național B. P. Hasdeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.