GALERIE FOTO: Pompierii buzoieni au primit drapelul de luptă de la secretarul de stat Raed Arafat

0
989

Secretarul de stat Raed Arafat a înmânat, sâmbătă, drapelul de luptă Inspectoratului Pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ceremonii desfășurate în centrul orașului. Alături de Raed Arafat, la ceremonial, au mai participat șeful IGSU, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, prefectul județului Buzău, Aurelia Mitrea, și subprefectul Sorin Gheorghe, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și alte oficialități locale.
Secretarul de stat Raed Arafat a fost întâmpinat de inspectorul șef al ISU Buzău, Dănuț Nicolae, oficialul de la București a salutat trupele de pompieri prezente în Piața Dacia după care a luat loc în tribuna oficială, alături de ceilalți oficiali. Ceremonia a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, urmată de cuvântul inspectorului șef al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, și de momentul înmânării drapelului de luptă de către secretarul de stat Raed Arafat.
La final, trupele de pompieri, în frunte cu inspectorul șef și cu adjunctul acestuia, au defilat prin fața oficialilor, alături de tehnica din dotare.
„Conferirea drapelului de luptă de către președintele României unei unități militare este un eveniment unicat în viața unei unități iar simbolul pe care îl dă acest drapel înseamnă recunoașterea meritelor unității, tot ce a făcut și ce va face în domeniul ei de activitate. Pentru pompieri lupta e una foarte deosebită. Ei se luptă cu minute, cu secunde, ca să salveze vieți . Pompierii sunt o unitate activă permanent care nu așteaptă să se întâmple ceva și în fiecare zi se lovește de pericole, salvează vieți. Cred că ziua de astăzi nu va fi uitată de pompierii buzoieni niciodată”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.