GALERIE FOTO: Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, prezent la manifestările de la Focșani dedicate Micii Uniri

0

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a răspuns invitației omologului său vrâncean Marian Oprișan și a participat alături de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și de comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul Lucian Foca la manifestările prilejuite de Ziua Unirii care au avut loc la Focșani.

La evenimentul de la Focșani au mai participat ministrul Apărării, Beniamin Leș, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, consilierul prezidențial Ștefan Nistor, actorii Ion Dichiseanu și Alexandru Bindea, soliștii Veta Biriș și Felicia Filip alături de parlamentarii vrânceni.

De la eveniment au lipsit însă multe personalități publice care în anii trecuți nu ratau ocazia de a sărbători Ziua Unirii la Focșani, absența acestora fiind taxată de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, gazdă a evenimentului.

”Eu îmi exprim regretul că mai marii ţării noastre astăzi nu au învăţat lecţia lui Alexandru Ioan Cuza, a lui Kogălniceanu şi a Unirii Mici, care a precedat Unirea de la 1 Decembrie 1918. Eu cred că noi trebuie să punem mult mai mult accent şi mult mai mult preţ pe ceea ce înseamnă sărbătorile naţiunii noastre pentru că ele pot să ne ajute şi pe politicieni, pe cei care conducem, dar şi pe oameni, să fie un pic mai bine pentru noi toţi şi să fie un pic mai bine pentru români pentru că, învăţând lecţia istoriei noastre, mai ales momentele glorioase ale istoriei noastre, putem să construim o viaţă mai bună pentru oameni. Eu cred că încă nu vrem să fim conştienţi de faptul că acestea sunt momente foarte importante pentru istoria neamului nostru. Şi eu cred că pe viitor va trebui să le atragem atenţia şi să le spunem mai cu tărie că aceste lucruri trebuie să se întâmple. Să ţinem cu poporul, ca să nu rătăcim”, a declarat Marian Oprişan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.