GALERIE FOTO: Procesiune de Florii pe străzile Buzăului

0
600

Aproximativ 1500 de buzoieni au participat, sâmbătă după-amiază, la Procesiunea de Florii organizată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei pe străzile municipiului Buzău. Enoriașii s-au adunat în Parcul Crâng de unde au plecat cu ramuri de salcie în mâini conduși de un sobor de preoți către Catedrala Arhiepiscopală din centrul municipiului. Pe drum alaiul a avut două opriri în fața bisericii Sfântul Spiridon de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și în fața Catedralei Sfântul Sava, pentru ca în final credincioșii să fie întâmpinați de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în curtea Catedralei Arhiepiscopale.
Aici, Înaltpreasfințitul Ciprian a oficiat slujbă de sfințire a icoanei praznicului și a rostit un cuvânt pentru credincioșii adunați în număr mare în curtea catedralei.
La final, în aghiasmatarul din curtea catedralei, au fost scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.