GALERIE FOTO: Retragerea cu torțe și un foc de artificii au încheiat manifestările prilejuite de aniversarea Centenarului Armatei a 2-a

0
596


Manifestările dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea Armatei a 2-a au ajuns la final. Joi seară, militarii din Garnizoana Buzău s-au retras cu torțe către sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”acolo unde a fost mutat și focul de artificii plătit din banii municipalității după ce organizatorii nu au primit avizele necesare de la ISU pentru ca acesta să aibă loc în centrul orașului așa cum a fost anunțat inițial.
La ora 21.00, câteva sute de militari purtând în mână torțe aprinse au plecat în marș către sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” urmați de aproape 500 de buzoieni, în mare parte copii veniți în Piața Dacia pentru a vedea focul de artificii. Alături de buzoieni au făcut deplasare pe jos până la sediul comandamentului generalul Lucian Foca, foștii comandanți ai structurii militare de la Buzău, generalii Visarion Neagoe și Nicolae Roman, primarul Constantin Toma și viceprimarii Ionuț Apostu și Andrei Neder.
Odată ajunși în fața Diviziei, militarii, acompaniați de fanfara care i-a însoțit în deplasarea prin oraș, au cântat „Mulți ani trăiască” pentru împlinirea a 100 de ani de la înființarea Armatei a 2-a cu sediul la Buzău.
După retragerea militarilor, buzoienii urmărit din stradă focul de artificii în timp ce oficialii au privit spectacolul de lumini de pe cer de la balconul situat la primul etaj al sediului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.