1500 de  buzoieni s-au înghesuit astăzi la prima bursă a locurilor de muncă organizată în acest an, în judeţul Buzău. Cu speranţa în suflet că în sfârşit îşi vor găsi o slujbă, oamenii s-au prezentat în număr mare la toate standurile în care au fost angajatori. Nici ploaia mocănească şi nici frigul nu i-au ţinut în case pe cei aflaţi în căutarea unei slujbe.

Cei mai mulţi şomeri care au venit la întâlnirea cu angajatorii au fost în Buzău unde aproape 1300 de persoane s-au călcat pe picioare, pentru a ajunge cât mai repede să discute cu reprezentanţii firmelor aflate în căutarea de personal.  Practic, coada care s-a format la uşa incintei în care a avut loc bursa de la Buzău a depăşit 300 de metri. Unii cu inima îndoită, alţii convinşi că au pregătirea şi experienţa necesare pentru a-i convinge pe angajatori, şomerii buzoieni au intrat la discuţiile cu firmele, cu speranţa că vor prinde o slujbă bine plătită.

Nici un şomer buzoian nu a reuşit însă să-i convingă pe agenţii economici că merită angajarea pe loc, în total fiind selectate pentru un interviu viitor doar 549 de persoane, din tot judeţul. Practic, doar o treime din cei care au mers astăzi cu speranţa în suflet că vor găsi un loc de muncă mai au o şansă să fie încadraţi pe un post. Abia peste o lună, conducerea AJOFM Buzău va putea trage linie şi va putea spune câţi dintre cei 549 de şomeri au fost angajaţi, până la urmă.

„Se pare că nu mai e nici o altă variantă decât angajarea. Toată lumea caută să se angajeze în aceste vremuri. Sper ca rezultatele finale după bursa de astăzi să fie mai bune ca cele de la bursa generală de anul trecut când doar 151 de buzoieni au fost angajaţi”, a declarat, astăzi, directorul executiv al AJOFM Buzău, Valeriu Dimciu.

La bursa de astăzi din judeţul Buzău au participat 76 de agenţi economici care au ofertat 762 de locuri de muncă. Practic, oferta angajatorilor a fost mai bogată decât numărul persoanelor selectate pentru un interviu. Celor aproape 550 de buzoieni care mai pot spera la o slujbă li se adaugă alţi 136 care, în urma bursei de astăzi,  s-au înscris la un cursuri de formare profesională.

Judeţul Buzău numără în aceste vremuri circa 18 mii de şomeri, rata şomajului situându-se, undeva, în jurul valorii de 9.3 procente.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.