GALERIE FOTO: Sute de militari din forțele aliate au cucerit aerodromul de la Boboc

0

Aproximativ 1500 de militari din SUA, Germania, Italia, Spania si Olanda participă zilele acestea la Boboc la exercițiu Swift Response 2019 din cadrul Saber Guardian 2019. Cea mai mare parte a militarilor forțelor aliate au ajuns la Boboc pe calea aerului fiind parașutați alături de mijloace tehnice pe aerodromul de la Boboc. Primii 200 de militari au fost parașutați joi în jurul orei 15.00 din patru aeronave care au decolat din Germania și Slovacia, alți 100 de miitari au fost parașutați în jurul orei 21.00 și ultimii 500 de militari și 5 mijloace tehnice printre care și două mașini de tip Humvee au fost desantate în jurul orei 1.00 .
„Este vorba despre o misiune de cucerire a unui aerodrom de către forțele coaliției. La exerciți participă aproximativ 1.500 de militari din cinci state care vor participa la mai multe activități pe teritoriul României până pe 23 iunie. Începând de mâine (nr. vineri) timp de două zile acești militari vor exersa diverse tehnici și proceduri aici pe aerodrom pentru a se obișnui cu terenul din zonă după care vor se vor deplasa pe Valea Nișcovului pentru o altă misiune”, a declarat colonelul Paul Dumitru directorul exercițiului Swift Response 2019.
Partenerii americani care asigură și coordonarea acestui exercițiu desfășurat pe teritoriul României de forțele aliate au declarat că astfel de exerciții sunt oricând binevenite pentru ca militarii să se mențină în cea mai bună formă.
„Aceste exerciții sunt absolut necesare și trebuie să exersăm cât de des putem alături de partenerii noștri pentru că aceasta ne menține în formă și oricât de bine ne-am pregăti mereu găsim ceva care să ne surprindă” a spus căpitanul Michael Lapadot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.