GALERIE FOTO: Târgul Ofertelor Educaționale deschis, vineri, la Consiliul Județean

0
428

Vineri a debutat la Consiliul județean cea de-a VIII-a ediție a „Târgului Ofertelor Educaţionale”. Timp de două zile toate liceele și colegiile buzoiene își vor prezenta pentru elevii claselor a VIII-a oferta de învățământ pentru anul școlar 2017-2018 în încercarea de a atrage cât mai mulți elevi.
„În fiecare an la începutul lunii mai organizăm acest târg în care fiecare liceu își prezintă oferta pentru anul școlar următor și caută să își atragă cât mai mulți elevi care să se înscrie pe locurile pe care le oferă”, a declarat Florina Stoian inspector general al ISJ Buzău.

La deschiderea târgului au fost prezenți pe lângă șefa învățământului buzoian și prefectul județului Carmen Ichim și președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu. Oficialii au vizitat târgul și au discutat cu reprezentanții fiecărui liceu.
„Ce se vede la nivelul județului Buzău este foarte frumos. Fiecare liceu știe să își prezinte istoria liceului și știe să își atragă elevi. Avem foarte mulți olimpici și cred că în funcție de adaptările fiecăruia și de ce vrea fiecare copil eu sunt convinsă că își vor alege drumul bun în viață”, a declarat prefectul județului Carmen Ichim.
La rândul său președintele CJ, Petre Emanoil Neagu a spus că se bucură că a găsit în oferta liceelor buzoiene o mare varietate de specializări.
„Mă bucur că există o largă paletă de opțiuni. Fiecare copil mi se pare corect să fie canalizat după vocație, după aspirații și după cum vedeți sunt tot felul de meserii. Dacă facem o inventariere o să regăsim probabil viitorii profesori, viitorii ingineri, viitorii oameni care vor lucra în turism, în servicii și chiar oameni calificați în anumite meserii specifice pentru că noi am avut o tradiție și atât ISJ cât și ministerul au început să se gândească ca învățământul liceal să se facă pe anumite baze funcție de necesitățile societății. Mă bucur că sunt copii dornici să învețe și asta înseamnă că viitorul de mâine este asigurat”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.