Doar o zi ne mai desparte de startul în cea de-a V-a etapă a Campionatului Mondial de Enduro. Vineri la ora 18.30 se va da startul în prima probă a ediție din acest an a Grand Prix-lui României intitulată „Super Test”, probă care va pune în valoare măiestria celor mai titrați piloți din lume care concurează la Buzău.
Traseele pregătite de organizatori la Monteoru și Mărăcineni au fost verificate în această dimineață de oficialii cursei de la Buzău, directorii de concurs Pedro Mariano și Giovanni Sala care au dat și ultimele indicații celor care trebuie să finalizeze marcarea traseelor în cursul zilei de miercuri.


Nu în ultimul rând, piloții au venit să ia contact, la picior, cu traseul construit special de membrii clubului sportiv Extreme Adventure Buzău, încă din zorii zilei putând fi văzuți pe circuit atât piloții de la clasele E1, E2 și E3 cât și juniorii și o parte din cele 6 concurente înscrise la clasa Enduro Women.
Echipele tehnice ale producătorilor înscriși în Campionatul Mondial de Enduro au început să ajungă la Buzău și să se instaleze in centrul orașului. Sunt deja prezente, de miercuri dimineață echipele Gas Gas, Hussaberg și KTM iar până joi seară sunt așteptați toți producătorii care concurează în competiția mondială.
Tot miercuri a avut loc și conferința de presă dedicată celei de a doua ediții a Grand Prix-lui României eveniment la care au fost prezenți primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Cristinel Romanescu, comandanții Poliției și Jandarmeriei, membrii clubului sportiv Extreme Adventure Buzău dar și promotorul mondial al competiției Alain Blanchard și piloții Alexandre Salvini aflat pe primul loc la categoria E2 și Laia Sanz lidera campionatului la categoria Enduro Women.
Mișu Ioanițescu a ținut să mulțumească în mod special autorităților buzoiene atât județene cât și municipale pentru implicarea fără de care Buzăul nu ar fi putut fi gazda acestui eveniment de importanță mondială .
La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a urat bune venit sportivilor și promotorilor acestui eveniment și a dat asigurări că municipalitatea se va implica și pe viitor în astfel de proiecte de anvergură mondială .
Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu a punctat la rându-i că instituția pe care o reprezintă și-a propus să sprijine activitatea sportivă la cel mai înalt nivel fapt pentru care în această perioadă Buzăul este gazda a două competiții internaționale deosebit de importante.
Race Director-ul Grand Prix-lui României, Giovanni Sala, aflat pentru a doua oară la Buzău, a remarcat eforturile făcute de organizatori și de municipalitate și faptul că s-a muncit enorm pentru a pune la punct probabil cel mai spectaculos Cross Test dar și cel mai tehnic Enduro Test din cadrul celor 4 etape de campionat mondial scurse până acum și a urat mult noroc organizatorilor.
La rândul său, liderul clasei E2, Alex Salvini a declarat că este pentru prima dată în România dat fiind că în urmă cu doi ani a ales să participe la o cursă în Australia și s-a declarat încântat de traseul de Enduro Test, prin pădure, pe care l-a parcurs de câteva ori pe jos la fel ca și pe cele de Cross Test și Super Test și a urat succes tuturor competitorilor.
„Sunt pentru prima oară în România și sper să fac o cursă bună și să obțin un rezultat bun”, a spus și lidera enduristelor mondiale Laia Sanz.
În final, promotorul Campionatului Mondial de Enduro, Alain Blanchard a mărturisit că cooperarea dintre ABC Comunicațion și Extreme Adventure Buzău a început ca și o cooperare profesională dar a s-a transformat treptat într-o prietenie și a ținut să remarce efortul deosebit făcut în acest an de către organizatori și autorități care va fi pe deplin răsplătit prin promovarea Buzăului prin intermediul Campionatului Mondial de Enduro pe continente precum America, Australia, Africa și Asia prin intermediul transmisiilor TV.
Nu în ultimul rând, secretarul general al Federației Române de Motociclism a mulțumit județului și a declarat că speră ca Buzăul să găzduiască și pe viitor acest eveniment dat fiind că un filmuleț cu frumusețile județului e fost elementul decisiv pentru includerea Buzăului pe lista orașelor în care se desfășoară etape ale Campionatului Mondial de Enduro.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.