Sărata Monteoru s-a îmbrăcat, astăzi, în straie de sărbătoare. Cu mic cu mare, locuitorii dar și turiștii prezenți în stațiune, îmbrăcați în costume populare sau  în haine de epocă, în trăsuri trase de cai de vis și însoțiți de fanfara militară au participat, dimineață, la o paradă pe străzile din localitate.  Plimbarea cu trăsuri nu a fost lipsită de emoții. Unul din caii înhămați la trăsura în care se aflau primarul comunei Merei, Ion Fătu și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală a fost  cu greu ținut în frâu de îngrijitori. După terminarea paradei,  acțiunea s-a mutat pe terenul de sport din localitate unde toți cei prezenți au putut participa la un spectacol folcloric.

De asemenea, amatorii de cumpărături au la dispoziție, în acest week-end,  standuri cu antichități, produse tradiționale și meșteșugărești.

Ajunsă la cea de-a II-a ediție,  sărbătoarea Zilele Monteorului, organizată de Primăria Merei  în colaborare cu ANTREC Buzău urmărește să atragă cât mai mulți turiști, pentru ca obiectivul turistic să redevină ce a fost pe vremuri.

Ciprian STERIAN

 

1 COMENTARIU

  1. Lumea are probleme cu supravietuirea iar astia de alde primari ciorditori organizeaza pe bani publici chermeze,alo, boscodeala, parca spuneai ca nu ai bani pentru handicapati…cit ii mai pacaliti pe bietii oameni ciocoilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.