GALERIE FOTO: Trei tineri au încercat să prindă crucea aruncată în râul Buzău la procesiunea de Bobotează

0
834

Câteva sute de persone au asistat, luni, pe malul râului Buzău la tradiționala procesiune de Bobotează organizată de Catedrala municipală Sfântul Sava încă din anul 2000. Printre cei prezenți la procesiunea de pe malul râului Buzău s-au aflat și subprefectul Vasile Alecu, președintele CJ Petre Emanoil Neagu și primarul Constantin Toma.

Cinci preoți în frunte cu părintele Mihail Milea au oficiat slujba de sfințire a apei adusă într-o cisterna militară pentru a putea ajunge la toți cei prezenți iar la finalul slujbei preotul militar Alexandru Tudose a aruncat crucea de lemn în apa râului Buzău.

Trei tineri s-au aruncat să scoată crucea din apa extrem de rece a râului Buzău iar norocul i-a surâs unui tânăr de 18 ani care a prins pentru prima data crucea aruncată în apă de Bobotează.

„Este prima data când prind crucea, sper să am parte de fericire, de multă sănătate și de noroc în viață”, a spus Marius Burlacu.

Pentru că a reușit să scoată din apă crucea aruncată de preot tânărul Marius Burlacu a primit din partea preoșilor o icoană și o biblie. De altfel, icoane au primit și ceilalți doi tineri care au intrat în apa înghețată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.