GALERIE FOTO: Triplă sărbătoare la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”

0

Triplu moment aniversar la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”. Unitatea de învățământ de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a sărbătorit joi, într-un cadru festiv, 150 de ani de existență, 100 de ani de la nașterea eroului aviator Mircea T. Bădulescu și 15 ani de când poartă numele acestuia. Zeci de personalități care au absolvit cursurile prestigioasei școli buzoiene ajunși astăzi în diverse funcții au călcat pragul școlii la ceas aniversar rememorând anii de școală și aducându-și aminte de dascălii de la care i-au ajutat să învețe să scrie și să citească.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, profesorul de matematică Bogdan Enescu, medicul Costin Duțu au fost doar câțiva care și-au adus aminte cu emoție în glas de anii petrecuți pe băncile Școlii generale nr 1 devenită între timp Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”.

Mai mult, ministrul Lucian Romașcanu a solicitat celor în drept să ia măsuri pentru a se reveni la vechea denumire a unității de învățământ completată cu numele aviatorului erou pe care îl poartă astăzi.

La eveniment nu au lipsit nici reprezentanții Ministerului Educației, primarul Constantin Toma, fiul aviatorului Mircea T. Bădulescu, Doru Laurian Bădulescu, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Gheorghiță Vlad, reprezentanți ai Arhiepiscopiei, foști și actuali profesorii ai școlii.

Manifestările prilejuite de aniversarea Școala Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” vor continua pe toată durata zilei de joi dar și vineri când sunt programate mai multe activități ce se vor desfășura în incinta Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.