GALERIE FOTO: Un alt fel de „Romeo și Julieta” a deschis cea de-a XIV-a ediție a Festivalul de teatru de la Buzău

0
177

Festivalul de teatru al Buzăului, ajuns la cea de-a XIV-a ediție sub o nouă titulatură, „Buzău Iubește Teatrul” a debutat sâmbătă seară cu spectacolul de deschidere „Romeo și Julieta”, un piesă diferită de clasica poveste a lui Shakespeare în viziunea regizorală a lui Victor Ioan Frunză.
Regizorul a ales să trateze cea mai cunoscută poveste de dragoste din toate timpurile dintr-o cu totul altă perspectivă, vorbind în primul rând despre arhitectura distrugătoare a urii, despre cinismul iubirii și despre cinismul și arbitrariul destinului, care transformă comicul în tragic într-o clipă.
Festivitatea de deschidere a fost precedată de o lansare de carte a scriitorului Marin Ifrim, „Din/Spre Teatrul << George Ciprian >>”după care buzoienii, mari iubitori de teatru, au umplut la maxim sala curioși să vadă spectacolul care s-a întins până aproape de ora 23.00.
Prezent la ceremonia de deschidere, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, le-a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea festivalului și a promis să sprijine în continuare activitatea Teatrului George Ciprian având în vedere interesul crescut al buzoienilor pentru această instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.