Prima ediție a festivalului muzică, dans popular și tradiții „Mă uit la Buzău pe vale” a debutat vineri, în Parcul Tineretului, în prezența a numeroși buzoieni veniți să vadă la lucru meșterii populari buzoieni dar și tinerele talente ce s-au întrecut în cântece și dansuri populare. La prima ediție a festivalului au participat peste 20 de meșteri populari și au evoluat pe scena amfiteatrului din Parcul Tineretului sute de copii și tineri din întreg județul. La deschiderea evenimentului au participat alături de Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, secretarul județului Laurențiu Gavrilă dar și alți directori de instituții deconcentrate.
„ Am decis să organizăm acest festival pentru că nu dorim ca tradiția buzoiană să se piardă pentru că pierderea tradiției ar însemna pierderea identității noastre ca buzoieni. De la începutul anului am identificat mai mulți meșteri populari din toate zonele județului. Astăzi sunt prezenți 20 de meșteri care reprezintă doar o parte, iar la anul, la ediția a doua, sperăm sa fie prezenți mult mai mulți, concomitent cu schimbarea locației în Parcul Crâng”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă.
La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Cristinel Romanescu, a declarat că prezența tinerilor la un festival de acest gen dă speranțe că tradițiile buzoiene păstrate din moși-strămoși vor ajunge și la generațiile viitoare.
„Când eram la școală aveam un profesor care încerca să ne învețe să sculptăm și tocmai de aceea am pus mâna pe daltă și am încercat să văd dacă îmi mai amintesc cum se face. Am văzut aici foarte mulți tineri ceea ce este un lucru formidabil pentru că acești tineri ne vor ajuta să nu ne pierdem tradițiile și să nu ne pierdem identitatea, ceea ce cred că este un lucru extraordinar”, a declarat Cristinel Romanescu, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.