Ca în fiecare an de Bobotează, Biserica Ortodoxă organizează o serie de manifestări la care este așteptați să participe un număr impresionant de credincioși. Pentru preîntâmpinarea busculadelor și a altor evenimente nedorite, jandarmii, polițiștii și pompierii buzoieni vor participa la procesiunile dedicate Botezului Domnului. Astfel, peste 50 de jandarmi vor fi prezenți în preajma bisericilor unde se organizeaza slujbe cu ocazia Bobotezei, un număr mai mare de forțe de ordine fiind concentrat în centrul orașului în zona Catedralei Arhiepiscopale, acolo unde mii de credincioși sunt așteptați să participe la slujbă iar ulterior să se înghesuie pentru a intra în posesia unei sticle cu agheasmă mare. De asemenea, jandarmii vor asigura și măsurile de ordine necesare desfășurării în bune condiții a procesiunii organizată de Catedrala „Sfântul Sava”, procesiune ce va debuta în jurul orei 11.00 în fața locașului de cult de pe Bulevardul Unirii și se va încheia după orele prânzului pe malul drept al râului Buzău, în zona podului de la Mărăcineni.
Nici polițiștii nu vor sta de-o parte și se vor alătura colegilor de la Jandarmerie sprijinindu-i în zonele aglomerate atât cu echipaje de poliție rutieră cât și cu polițiști în civil ce vor avea ca principală sarcină urmărirea persoanelor tentate să-și însușească bunuri ce nu le aparțin profitând de aglomerație.
În plus, un echipaj SMURD dar și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” vor fi prezenți cu bărci și veste de salvare pentru a interveni în cazul în care vreunul din tinerii care se aruncă în apa râului Buzău întâmpină probleme.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.