GALERIE FOTO: Cum a fost marcată la Buzău Ziua Drapelului Național

0
337

Ziua Drapelului Național a fost marcată la Buzău printr-o serie de manifestări desfășurate pe parcursul a două zile.

Mai întâi, în seara zilei de 25 iunie a fost organizată în centrul orașului o ceremonie de coborâre a Drapelului național la care au participat comandanții Diviziei 2 Infanterie Getica, reprezentanții Prefecturii, Primăriei, ai Consiliului Județean și ai instituțiilor deconcentrate. După ceremonie  drapelul a fost depus la Biserica Militară „Pogorârea Duhului Sfânt” de unde a fost adus marți dimineață și arborat din nou în fața Primăriei Buzău.

În cadrul ceremoniei, ansamblul Drăgăicuțele din Berca a susținut un recital iar apoi pe acordurile Imnului Național, drapelul a fost arborat, nu înainte de a fi sărutat de prefectul Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, de primarul Constantin Toma și de comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general Gheorghița Vlad.

Și reprezentanții IPJ Buzău au ținut să marcheze Ziua Drapelului Național în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, pe Vârful Penteleu, cel mai înalt din Munţii Buzăului (1772 de metri), a fost realizat, prin eforturile poliţiştilor buzoieni, un drapel naţional, având dimensiunea de 2*4 metri, care a ridicat pe un catarg de 8 metri, a cărui fundaţie a fost realizată integral dintr-un cofraj placat cu piatră de Siriu.

Simbol al judeţului Buzău, acest vârf este totodată şi punctul de confluenţă şi de vizibilitate maximă a celor trei provincii istorice : Moldova, Transilvania şi Ţara Românească. Din acest motiv, pe aceeaşi lance, în partea superioară a catargului, sunt montate simbolic indicatoare către cele trei provincii istorice.

Activităţile au fost conduse de către şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, comisar şef de poliţie Pantazi Virgil Laurenţiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.