Aproape 50 de sindicaliști au protestat timp de o oră în fața Prefecturii Buzău împotriva deciziei de semnare a Tratatului Fiscal European. Sindicaliștii buzoieni, care prin acțiunea lor s-au alăturat protestelor organizate în întreaga țară, speră ca guvernanții să le accepte revendicările, fapt care ar duce la creșterea ofertei pe piața forței de muncă.

„Ne aflăm în fața Prefecturii pentru a ne exprima nemulțumirea si dorința noastră, a sindicaliștilor, ca România să nu semneze Tratatul Fiscal European pentru că aceasta ar duce la o lipsă de dezvoltare economică a României. De asemenea, avem revendicări care ar duce la crearea locurilor de muncă, la stimularea economiei, combaterea evaziunii fiscale, o reformă în sănătate în folosul cetățenilor și un sistem de pensii care să aducă pensionarilor pensii decente, pe măsura muncii și a contribuțiilor sociale plătite”, a declarat liderul Cartel Alfa, Vasile Minică.

Deși la protest erau așteptați, astăzi, mult mai mulți sindicaliști, vântul aprig și temperaturile scăzute au făcut ca în fața Prefecturii să nu ajungă decît câțiva reprezentanți ai sindicatelor din societățile și regiile buzoiene.

„Am venit mai mult cu reprezentanți de la societăți comerciale, regii, societăți comerciale de prestării de servicii și medici veterinari pentru că și vremea este neprielnică dar sperăm ca gestul nostru care are loc la nivelul intregii țări să aibă efect la nivel politic” , a declarat liderul Cartel Alfa.

Sindicaliștilor de la Cartel Alfa li s-au alăturat astăzi și câțiva reprezentanți de la C.N.S.L.R. Frăția, în frunte cu liderul Cornel Radu.

„Ne-am alăturat și noi, câțiva membri de la CNSLR Frăția, protestului organizat de Cartel Alfa și BNS pentru că am considerat că avem revendicări comune. În fond, cred că, cu toții ne dorim locuri de muncă mai bune și cât mai bine plătite”, a precizat liderul CNSLR Frăția, Cornel Radu.

Sindicaliști au pregătit și o listă cu revendicări pe care au înaintat-o prefectului Paul Beganu și și-au manifestat intenția de a continua protestele în funcție de calendarul ce se va stabili la nivel național.

Acţiunea de protest de astăzi are loc în ajunul Summitului European, dominat de tema austerităţii şi disciplinei bugetare. „Efectele crizei economice şi sociale au ajuns la un nivel intolerabil pentru milioane de români. Singurul răspuns pe care guvernanţii au fost în stare să-l dea până acum a fost adoptarea unor măsuri dure de austeritate: tăierea salariilor, dereglemetarea pieţei muncii, destructurarea dialogului social şi a mecanismelor de negociere colectivă, privatizarea serviciilor publice, mărirea vărstei de pensionare şi îngheţarea pensiilor”, susţin sindicaliştii „Cartel Alfa”.  Preşedintele „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, consideră că semnarea acum de către România a tratatului pentru austeritate va adânci şi mai mult efectele crizei şi riscă să menţină ţara într-o recesiune de lungă durată.

De asemenea, membrii „Cartel Alfa” solicită amânarea semnării de către România a tratatului austerităţii, cel puţin până în momentul în care vor fi îndeplinite criteriile pentru accesul în zona Euro, crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente prin aplicarea şomajului tehnic, respectarea acordului privind creşterea salariului minim garantat în plată, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale, combaterea muncii la negru şi a muncii la gri, restabilirea unui dialog social responsabil, o reformă a sănătăţii în beneficiul contribuabililor, asigurarea unei pensii decente, conform muncii prestate.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.