UPDATE: 06.30

Bărbatul de 63 de ani surprins aseară de apele pârâului Câlnău a fost găsit, în această dimineață, fără suflare de pompierii buzoieni. După ce au fost sistate din cauza întunericului căutările au fost reluate, astăzi, la ora 5.30 odată cu ivirrea zorilor iar trupul bărbatului a fost reperat după doar 30 de minute prins între niște copaci.  Localnicii spun că acesta obișnuia să meargă în zona podului pentru a recupera buștenii aduși de ape. Aseară acesta a mers din nou entru a face rost de lemne, a fost surprins de torent și nu s-a mai putut salva.

Debitele apelor ce traversează județul Buzău a înregistrat aseară creșteri substanțiale în urma precipitațiilor căzute în ultima perioadă. Specialiștii de la ISU Buzău avertizează că și astăzi se pot înregistra creșteri de debite îndeosebi pe râul Râmnicu Sărat care este vizat de o avertizare hidrologică până astăzi la ora 14.00.

 

Bilanț tragic al ploilor din ultimele zile. O persoană a fost luată de o viitură produsă duminică seară pe pârâul Câlnău, în localitatea Murgești, iar șansele ca ea să fie găsită în viață sunt minime. Omul a încercat să se salveze, prinzându-se cu mâinile de o salcie și o vreme a comunicat cu localnicii și cu pompierii, ajunși la fața locului. După câteva zeci de minute, localnicul nu a mai răspuns.
În această dimineață, pompierii vor porni din nou în căutarea persoanei luate de apă, însă șansele ca ea să fie găsită în viață sunt minime.

Tot duminică seară, o viitură puternică s-a produs la Racovițeni, unde pârâul Câlnău s-a umflat până aproape de podul care traversează apa. Localnicii au povestit cu groază că nu au mai văzut pârâul așa de mare de ani de zile. Apa a intrat în mai multe grajduri și anexe, provocând pagube materiale și băgând spaima în oameni.

Viitura a fost pe punctul de inunda și câțiva zeci de stupi care erau amplasați pe malul pârâului. Trei tineri au sărit să salveze stupii, moment în care au fost atacați de albinele agitate. Tinerii au fost înțepați de zeci de albine până când au fost salvați de localnici. Ulterior, ei au fost preluați de medicii de la Salvare care i-au stabilizat, două dintre victime fiind transportate la Spitalul Județean Buzău.
Tot duminică seară, în localitatea buzoiană Săpoca, pârâul Slănic și-a ieșit din matcă, inundând mai multe terenuri din apropierea Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca.
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău rămân în alertă și astăzi întrucât cotele tuturor răurilor și pâraielor din județ sunt crescute. În plus, meteorologii anunță noi precipitații săptămâna aceasta.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.