Sute de buzoieni l-au condus joi pe ultimul drum pe pilotul Petre Cătuneanu, decedat în accidentul de la Siutghiol. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sfântul Ștefan din Buzău de unde, în jurul prânzului a pornit sicriul cu trupul neînsuflețit al pilotului Petre Cătuneanu către Cimitirrul Eroilor.
La slujbă au participat sute de persone rude, colegi sau oameni simpli impresionați de drama pilotului erou buzoian iar o parte din ei au urcat după slujbă în microbuze și autocare și au pornit spre Cimitirul Eroilor, acolo unde a avut loc înmormântarea pilotului.
”Am zburat cu el în multe misiuni la început ca pilot secund să zicem. E foarte greu de spus ceva în momentele astea. Sunt foarte supărat pentru ce s a întâmplat. Sunt amărât și profund mâhnit. ÎMi aduc aminte privirea lui luminoasă, era un tip foarte optimist și riguros, o persoană extraordinar de entuzistă, nu îi era rușine să vină să ajute, punea mâna la targă, cand discutam despre greutațile sistemului privea inaintea. O să mi aduc aminte de el la fel ca și de ceilalți ca de niște de oameni de ispravă. Era foarte implicat, dornic să participe la dezvoltarea sistemului. Un om foarte săritor și optimist care uneori te făcea să mergi mai departe”, a declarat la ieșirea din biserică, medicul Bogdan Oprița de la SMURD București.
Nicolae Udrea, asistent SMURD București, prezent și el la înmormântarea pilotului Cătuneanu a declarat, extrem de marcat, că el sau orice alt coleg de-al său ar fi putut fi în elicopterul care s-a prăîbușit în lacul Siutghiol.
”Ne cunoșteam de mulți ani, de când a venit dumnealui în 2005. Putea fi oricare din noi în elicopterul acela. Era o fire blândă, nu mulți sunt blânzi ca el, e o durere mare, nu sunt cuvinte suficiente pentru a exprima un sentiment despre cineva apropiat atunci când îl piezi, ne pare rău de ceea ce s-a ântâmplat”, a spus asistentul SMURD.
La finalul înmormântării, jandarmii au tras trei focuri de armă, în memoria pilotului Petre Cătuneanu, căzut la datorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.