Generalul Gheorghiță Vlad, noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”

0
1658

Divizia 2 Infanterie „Getica”, are, începând de vineri, un nou comandant în persoana generalului de brigadă Gheorghiță Vlad. Generalul Vlad a preluat conducerea celei mai mari structuri militare din Buzău de la generalul Gheorghe Vișan care a decis să se pensioneze cu câteva luni înainte de a împlini vârsta maximă de pensionare.
Ceremonia de predare-primire a comenzii a avut loc la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” și s-a desfășurat în prezența locţiitorului Şefului Statului Major General. general-locotenent dr. Adrian TONEA, a subprefectului Sorin Gheorghe, a președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și a altor comandanți de structuri militare din Buzău.
În cadrul ceremoniei militare noul comandant a primit drapelul de luptă al unității iar fostul comandant a primit din partea oficialului MApN o sabie cu ocazia pensionării.

Generalul de brigadă Gheorghiţă VLAD şi-a început cariera militară în funcţia de Comandant de pluton Tancuri la Regimentul 22 Tancuri în Bucureşti după absolvirea Şcolii militare de ofiţeri activi de Tancuri din Piteşti în anul 1991.
După absolvirea cursurilor de carieră (Cursul de Comandanţi Companie, respectiv Cursul de Stat Major), este numit Şef al Operaţiilor la Batalionul 22 Tancuri, Bucureşti. Urmează cursurile Facultăţii Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare absolvite în anul 2002 şi este numit ofiţer de stat major în G3 Operaţii la Corpul 1 Armată Teritorial, ulterior comandant al Batalionului 631 Tancuri. În anul 2009 este numit şef al Planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forţelor Terestre, ulterior şeful al Informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră. În anul 2014, preia comanda Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”. În august 2016, preia comanda Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu.
Printre cursurile absolvite, se numără cursul de Sisteme de Comunicaţii şi Informatică absolvit în Ede, Olanda, curs postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare, curs de Operaţii de Menţinere a Păcii – Oberammergau, Germania, master în Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate, Universitatea „Lucian Blaga” – Sibiu, precum şi master în Studii Strategice, U.S. Army War College, Carlisle, SUA.
În anul 2007 a participat ca ofiţer de stat major în cadrul Comandamentului Multinaţional al Forţei în Irak.
Generalul de brigadă Gheorghiţă VLAD este decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a III-a „În Serviciul Armatei României”, Emblema de Merit clasa a I-a „În Serviciul Păcii”, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Armatei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.