Primăria municipiului Buzău a conferit, miercuri titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Buzău generalului de brigadă Lucian Foca, actualul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” dar și altor 8 buzoieni dintre care trei jurnaliști căzuți la datorie. Prezent la festivitatea de conferire a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Buzău alături de familie și camarazii de arme, generalul Lucian Foca a mărturisit că deși nu este născut la Buzău vremea petrecută în unitățile militare de pe raza județului l-au făcut să se îndrăgostească iremediabil de frumusețea locurilor și să se considere un om al locului. Mai mult, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica a mărturisit că de mai multă vreme a conceput un însemn heraldic specific pe care militarii instruiți la Buzău l-au purtat prin toată lumea în misiunile avute în teatrele de operații. De altfel, în schimbul distincției conferite, generalul de brigadă Lucian Foca i-a înmânat primarului municipiului Buzău acest însemn ce simbolizează pasare Phoenix.
A urmat apoi conferirea celor 8 titluri de Cetățean de Onoare post mortem care au fost ridicate de colegii sau membrii familiilor jurnaliștilor Elena POPESCU, Ionuț BARBU și Lucian PĂUN dar și ale lui Dragoș Teodorescu, , Paul Vasilescu, Doina Tatiana-Mănoiu și Aurel Crăifăleanu.
Toto în cadrul manifestării de miercuri de la Sala de Festivități a Palatului Comunal a fost desemnat Omul Anului 2014 la Buzău în persoana directorului Colegiului Național B. P. Hasdeu, Ionel Banu, omul cub conducerea căruia liceul buzoian a fost desemnat al doilea liceu din țară din punct de vedere al rezultatelor.
Festivitatea ce face parte din seria de manifestări prilejuite de sărbătorirea celei de a X-a ediții a Zilelor Buzăului s-a încheiat cu premierea celor 62 de cetățeni de onoare ai Buzăului care au primit din partea municipalității câte 500 de lei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.