Liderul mișcării unioniste, George Simion, își lansează la Buzău candidatura la alegerile europar-lamentare. Evenimentul va avea loc joi dimineață la Hotel Pietroasa și la el vor participa Constantin Toma primarul municipiului Buzău, Stan Petrescu, general de brigadă (r), Elena Năstăsoiu, profesor de istorie, Colegiul Național B.P. Hasdeu, preotul paroh, Mihail Milea, prozatorul și epigramistul Mihai Săl-cuțan, oameni de cultură, istorici, tineri basarabeni și unioniști din județul Buzău.

„Din orașul în care Alexandru Marghiloman a semnat în 1918 documentul Unirii Basarabiei cu România și primul oraș din țară care în An Centenar a votat o Declarație de Reunire, vin să anunț următorul pas pe care îl face mișcarea unionistă. Lansăm în Buzău candidatura independentă la alegerile europar-lamentare, un nou nivel de dezvoltare în care națiunea română să-și afle locul de drept. Ne dorim un stat mai mare, mai puternic din punct de vedere economic, un raport mai solid cu partenerii externi, ne dorim o Românie Mare în Europa”, a declarat George Simion, candidat independent.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Uni-versității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.

Pe seară, de la ora 18.00 candidatul independent al mișcării unioniste la alegerile europarlamen-tare, George Simion, însoțit de voluntarii caravanei ,,România MARE în Europa’’ și un microbuz tricol-or, vor fi prezenți în piața Dacia pentru a colecta semnături în vederea înscrierii în cursa electorală din luna mai.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamen-tare, George Simion, va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.