Geta BURDUCEA

”Mă bate gândul să mă retrag și eu din concursul pentru șefia Inspectoratului Școlar”. Așa a declarat luni dimineață, înainte de ora 10.00 când este programat concursul pentru funcția de conducere de la nivelul mai multor inspectorate școlare, Geta Burducea, actualul șef al învățământului buzoian. La Buzău, pentru funcția de șef al IȘJ candidează, în afara Getei Burducea, alte două cadre didactice, o învățătoare de la Cislău și un profesor de matematică de la Nehoiu, nici unul din cei doi neavând experiență la nivelul unei instituții cum este IȘJ.
Declarația lui BUrducea vine după ce candidați din toată țara la concursurile pentru posturile de inspector general școlar s-au retras pe capete din examene, aparent din motive personale.

Ministerul Educaţiei a organizat in 11 martie 2015 concursul pentru funcţiile de inspectori şcolari generali pentru mai multe judeţe, printre care Dolj, Brăila, Olt, Neamț, Hunedoara, Vaslui, Vrancea, ș.a.m.d. Majoritatea candidaţilor care au participat la concurs s-au retras aparent din motive personale, lucrările tuturor fiind anulate.

Potrivit unor surse guvernamentale, avem de-a face de fapt cu un boicot la (ne)strategia de reabilitare a actualului sistem de învățământ.

Cei care totuși au rămas în cursă au avut de trecut trei probe de concurs, aşa cum prevede metodologia: evaluarea CV-ului, evaluarea competenţelor digitale pe management educaţional şi interviul propriu-zis. Punctajul maxim pentru fiecare probă de concurs este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este de 35 de puncte.

Pe 20 martie se va încheia această etapă a concursurilor pentru posturile de inspectori generali. Oficialii din ministerul Educatiei nu au in acest moment idee ce vor face in legatura cu aceste concursuri. Dat fiind perioada examenelor din perioada imediat urmatoare, o reprogramare mai devreme de lunile iulie-august, pare ca nu poate exista.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice va lua decizia organizării – în acest an şcolar sau în anul viitor – a unui nou concurs de ocupare a funcţiilor vacante de inspector şcolar general abia după încheierea perioadei de desfăşurare a concursului actual, care are loc în perioada 11 – 20 martie. Stabilirea datei, în cazul în care acest lucru se va întâmpla, se va face în funcţie de calendarul celorlalte activităţi din învăţământul preuniversitar (evaluare naţională, admitere în clasa a IX-a, bacalaureat sesiunile iunie – iulie şi august – septembrie, examenul naţional de definitivat, concursul naţional de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, concursuri naţionale şi internaţionale)”, a explicat ministrul Educației după ce mai mulți candidați s-au retras din cursa pentru șefia inspecctoratelor școlare.
REVENIM CU DETALII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.