Tribunal
Trei grefieri ai Tribunalului Buzău care și-au riscat slujba pentru bani obținuți ilegal, după ce au anunțat că au domiciliul în alte localități decât cele în care era instanța pentru a primi bani de navetă, au revenit la serviciu, după ce au achitat prejudiciul provocat.
Anul trecut, grefierele Mioara Teodorescu, Liliana Stănciulescu și Elisabeta Crăciunoiu au fost trimise în judecată pentru înşelăciune şi fals în declaraţii, fiind acuzate că şi-au stabilit fictiv domiciliile în alte localităţi decât cele unde se află sediul instanţelor ca să deconteze cheltuieli de transport, prejudiciul fiind de peste 60.000 lei.
Instanța a decis în urma procesului împăcarea părților și anularea deciziei de suspendare din funcție a celor trei, hotărâre în urma căreia cele trei grefiere s-au reîntors la serviciu, nu înainte de a achita prejudiciul.
“Cu privire la personalul auxiliar de specialitate menţionăm faptul că un număr de trei grefieri ai tribunalului au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii, fapte care au constat în decontarea unor cheltuieli de transport necuvenite. După punerea în mişcare a acţiunii penale prin rechizitoriu, Curtea de Apel Ploieşti a dispus suspendarea din funcţie a celor trei grefieri. Prin sentinţa penală nr. 2796 din 30.09.2014, Judecătoria Ploieşti a dispus încetarea procesului penal prin împăcarea părţilor cu privire la infracţiunea de înşelăciune şi renunţarea la aplicarea pedepsei pentru infracţiunea de fals în declaraţii. Sentinţa primei instanţe a rămas definitivă prin neapelare. Drept urmare, începând cu data de 12 ianuarie 2015 Curtea de Apel Ploieşti a dispus încetarea suspendării din funcţie a celor trei grefieri şi reluarea activităţii în aceleaşi funcţii,” se arată raportul de activitate al Tribunalului Buzău.

Dacă cele trei grefiere și-au cam făcut breasla de râs prin ilegalitatea comisă. judecătorii instanţei au avut în 2014 un comportament adecvat funcţiei. Anul trecut, nici un magistrat al Tribunalului Buzău nu a fost cercetat penal ori trimis în judecată pentru vreo faptă de natură penală şi nici nu a fost sancţionat disciplinar.
În 2014, nici un judecător din cadrul Tribunalului Buzău nu a fost cercetat penal ori trimis în judecată pentru săvârşirea vreunei infracţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.