Se anunţă grevă de avertisment în şcolile din judeţul Buzău. Acţiunea este programată de membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar pentru data de 20 octombrie. Astfel, joia viitoare, pe 20 octombrie, între orele 11.00 şi 13.00, profesorii îşi vor întrerupe activitatea.

Cadrele didactice vor fi în şcoli, dar nu vor preda, directorii unităţilor de învăţământ având obligaţia să organizeze lucrurile pentru ca elevii să nu fie afectaţi în vreun  fel.

Până atunci, pe 18 octombrie, membrii SIP vor participa la un pichet al sediului Ministerului Educaţiei, pe data de 18 octombrie.

După cei doi paşi, profesorii se gândesc serios să declanşeze grevă generală, dacă guvernanţii nu le vor asculta doleanţele.

“Ne aflăm în momentul martie-aprilie 2010 cînd hotărîri de instanţă nu erau puse în aplicare, şi acum  problema e nerespectarea unor hotătâri de instanţă pronunţate în urmă cu circa 3 ani, hotărîri care dacă nu vor fi aplicate drepturile prevăzute de acestea se vor prescrie”, a declarat liderul SIP Buzău, Ion Dobre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.