Greva Sanitas

Cea mai mare unitate spitalicească din județ intră, luni dimineață, în grevă de avertisment alături de personalul medical din întreaga țară ca urmare a eșuării discuțiilor purtate cu Ministerul Sănătății. Prin urmare, timp de 2 ore, între 8.00-10.00 asistența medicală la Spitalul Județean de Urgență Buzău va fi asigurată doar cu o treime din personal. Conform protocolului încheiat între doctorul Ion Drăghici, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, Victor Ioniță, reprezentantul Sindicatului Independent al Medicilor Buzău și Mariana Munteanu, liderul Sanitas Buzău, vor ave aprioritate urgențele medico-chirurgicale ce se vor asigura prin Unitatea de Primire Urgențe, intervențiile chirurgicale operatorii de urgență, se va asigura asistența medicală pe secțiile cu paturi cu câte o asistentă pe fiecare secție și nu se or desfășura consultații în ambulatoriul spitalului timp de două ore.
De asemenea, pe toată perioada protestului, restul personalului medical aflat la program va fi prezent în holul Spitalului Județean Buzău.
Greva de avertisment de luni este ultimul pas înaintea grevei generale anunțată de personalul medical pe data de 28 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.