Vremea capricioasă din ultimele zile face ravagii în agricultură. La Smeeni, peste 200 de hectare cultivate cu porumb și mazăre au fost lovite şi afectate de grindină. Dacă pentru culturile de porumb există șanse de refacere, cele peste 30 de hectare de mazăre bătute de piatră sunt total compromise.

Pe de altă parte, vântul care a suflat cu putere în zona de câmpie a judeţului a creat probleme legumicultorilor. La Glodeanu Sărat, mai multe solarii au fost rupte de rafalele de vânt iar în aceste zile se inventariază pagubele pentru a fi transmise la Ministerul Agriculturii.

De efectele vremii capricioase nu a scăpat nici via. La Zorești, una dintre localitățile cunoscute pentru producția de struguri,  grindina căzută în ultimele zile a afectat vița de vie proaspăt plantată.

Veștile ceva mai bune vin de la reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. Alunecările de teren, un fenomen obișnuit la Buzău în lunile de primăvară, mai ales după perioadele cu  ploi abundente, nu au început să apară. Cu toate acestea, autoritățile sunt într-o permanentă monitorizare mai ales că meteorologii nu anunță prea curând o îmbunătățire a vremii.

Meteorologii prognozează în continuare vreme instabilă în județul Buzău. Începând de joi după amiază va începe din nou să plouă iar vineri sunt așteptate noi precipitații însoțite de vânt puternic și descărcări electrice.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.