Val de îmbolnăviri cu virusul gripal confirmate la final de week-end. În sfârșitul de săptămână zeci de persoane au ajuns la Spitalul Județean Buzău cu simptome specifice gripei iar dintre acestea 12 au primit confirmarea prezenței virusului gripal în urma testelor rapide efectuate de medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe. Unsprezece dintre cei 12 bolnavi diagnosticați cu gripă sunt copii cu vârste între 1 și 12 ani iar patru dintre aceștia au fost transferați la spitalul Victor Babeș din Capitală din cauza stării critice în care se aflau. Patru dintre ei și un adult de 20 de ani au fost internați pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului județean iar alți 3 copii care se simțeau mai bine au fost lăsați să plece acasă cu recomandarea de a reveni la unitatea spitalicească dacă tratamentul prescris nu dă roade.

Puși în fața uni asemenea val de îmbolnăviri reprezentanții Spitalului Județean au luat decizia de a oblica toate persoanele suspecte de boală să poarte mască de protecție și de restricționa accesul în secțiile de risc.

„Luni dimineață s-a efectuat dezinfecție aero-microfloră și a suprafețelor, personalul medical și pacienții suspecți sunt obligași să poarte mască de protecție iar în secțiile Pediatrie, Neonatologie, Oncologie și ATI vizitele sunt suspendate în totalitate”, a transmis Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.