O grupare de falsificatori de carduri, formată din 8 persoane, în marea majoritate buzoieni, a fost destructurată de polițiștii buzoieni de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău. Cei 8 se ocupau cu scrierea cardurilor cu date reale provenite de la diverse persoane, în special din America și Europa. După ce erau falsificate, cardurile erau trimise în Franța unde alţi membri ai grupării le utilizau la efectuarea de cumpărături în diferite magazine, iar bunurile achiziţionate erau aduse în ţară şi vândute, banii fiind investiţi în imobile şi autoturisme.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău  au efectuat 11 percheziţii domiciliare la imobile ale suspecţilor şi au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor două aparate de copiat carduri, două maşini de embossat carduri, 630 de carduri false şi două pistoale cu aer comprimat deţinute ilegal.
De asemenea, poliţiştii au ridicat 20.000 de euro şi 15.000 USD găsiţi la locuinţa unuia dintre suspecţi. Asupra sumelor de bani găsite, precum şi asupra unui imobil şi unui autoturism de lux, în valoare totală de 70.000 de euro, a fost instituit sechestru asigurător.
Cinci din membri ai rețelei au primit deja mandate de arestare pentru o perioadă de 29 de zile iar asupra altor 3 persoane a fost dispusă măsura interzicerii părăsirii localității de domiciliu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.