O grupare de proxeneți formată din 4 persoane, între care două, soț și soție, a fost destructurată de polițiștii din Buzău, indivizii fiind acuzați că au obligat să prostitueze cinci tinere, de pe urma cărora au strâns sute de mii de lei. Potrivit comisarului șef Florina Crucianu de la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, gruparea de proxeneți era formată din patru persoane, doi bărbați de 36 și respectiv 25 de ani, și două femei de 39 și 33 de ani. Doi dintre cei patru sunt soț și soție și sunt din localitatea buzoiană Puiești, ei fiind mai demult în atenția polițiștilor care îi știau că se ocupă cu trafic de persoane. Cei doi au fost cercetați pentru trafic de persoane atât în România cât și în Italia.

Conform sursei citate, în perioada 2011 – 2012, cei patru proxeneți au racolat cinci tinere din Buzău, pe care le-au transportat în Germania, Italia şi Turcia, unde le-au determinat să practice prostituţia. Patru dintre fete știau ce urmează să facă în străinătate. Tinerele aveau cunoștință că se vor prostitua dar proxeneții le promiseseră jumătate din câștigul obținut, însă promisiunea nu s-a materializat, banii fiind împărțiți doar între exploatatori. Cea de-a cincea tânără racolată a fost angajată inițial ca baby-sitter de cei doi soți care au un copil mic. În scurtă vreme, cei doi au plecat împreună cu copilul și tânăra racolată în Turcia, acolo unde fata știa că va avea grijă de bebeluș, însă odată ajunsă în țara străină a fost obligată să se prostitueze. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu, tânăra de 18 ani a fost obligată să se prostitueze prin ameninţări şi acte de violenţă.
Cu banii obținuți din exploatarea celor cinci tinere, proxeneții și-au achiziționat două imobile, un autoturism de lux dar și peste un kilogram de aur. Anchetatorii au mai găsit în contul proxeneților 350 de mii de lei, bani obținuți de asemenea din exploatarea sexuală a victimelor dar și 8.000 de lei, sumă găsită la domiciliul soților, în urma unor percheziții care au avut loc joi.
Unul dintre membrii grupării, un bărbat de 36 de ani, a fost reținut de procurorii DIICOT sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, iniţiere sau aderare la un grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani. Bărbatul a primit vineri mandat de arestare pentru 29 de zile iar ceilalţi trei membri au interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu. Conform unor surse din anchetă, capul grupării de proxeneți era soția bărbatului arestat. Femeia nu a putut fi reținută deocamdată întrucât este mama unui sugar.
Mediafax

1 COMENTARIU

  1. „SUGARUL” are doi ani oameni buni! I-au facut ziua acum o luna cu trei formatii renumite de manelisti carora le-au platit 15 000 euro!!!
    Sa li se confiste averea de peste 2 milioane de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.