Percheziții în Buzău, Satu Mare, Iași și Brașov, în urma cărora oamenii legii au reușit destructurarea unei grupări suspectate de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Indivizii vizați de descinderi sunt bănuiți că au creat circuite fictive de facturi fiscale, prin firme care aveau ca obiect de activitate prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi.

Potrivit unui comunicat de sâmbătă al Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut, în urmă cu două zile, 22 de percheziţii domiciliare în Iaşi, Satu Mare, Braşov şi Buzău pentru destructurarea unei grupări infracţionale ai cărei membri sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălarea banilor, infracţiuni săvârşite în perioada 2010-2013.

Anchetatorii spun că societăţile comerciale implicate ar fi acţionat pe trei paliere infracţionale şi ar fi creat pe fiecare palier circuite fictive de facturi fiscale, care aveau ca obiect prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi. De asemenea, acestea şi-ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii (excavatoare, buldozere), în scopul creării unui TVA deductibil.

Prejudiciul creat este de aproximativ 6 milioane de lei.

Pe parcursul percheziţiilor, au fost duse la cercetări 12 de persoane. Trei bărbaţi au fost reţinuţi petru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând să fie duşi la Tribunalul Iaşi, cu propuneri legale, iar în cazul altor şase bărbaţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.