Ce presupune Ordonanța militară nr. 4

OM 4.pdf

– Am clarificat cu privire la persoanele de peste 65 de ani, un interval orar în care pot să-și rezolve problemele de natură medicală, respectiv pe durata zilei.

– Am permis deplasarea în afara locuinței a persoanelor în vârstă de peste 65 de ani și în intervalul 20.00-21.00, pentru asigurarea necesarului pentru animalele de companie.

– Am abordat și un alt domeniu, cu privire la cei care nu respectă condițiile de izolare sau carantinare. Așadar, am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați ca atare, dacă încalcă regulile, intră direct în carantină cu condiția că vor suporta toate cheltuielile pe care le implică această carantinare.

– Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantină din momentul în care sunt depistați că nu au respectat regulile, suportând și ei cheltuielile.

– Conducătorii auto care intră în țară, cei care conduc un tonaj mai mare de 2,4 tone, au trei opțiuni: fie angajatorul le asigură un loc să se izoleze între curse, nu mai mult de 14 zile, fie declară că se izolează la domiciliu, fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantinare, pentru a asigura protecția familiilor.

– Pentru că ar putea fi afectate și familiilor piloților, același condiții le aplicăm și piloților de aeronave și personalului navigant.

– Am decis un articol care va clarifica situația sistemului energetic național. Am instituit pentru o perioadă stabilită de angajator măsuri de izolare pentru personalul care asigură transportul, activitățile de mentenanță în acest sector, inclusiv în zona de extracție, procesare a resurselor și materiilor prime.

– Autoritățile locale vor monta dispozitive cu soluții dezinfectate la toate intrările blocurilor și vor efectua dezinfecții în spațiile de la intrarea în blocuri.

– Ministerele cu rețea sanitară proprie vor asigura, la cerere, spații hoteliere pentru personalul din sistemul public sanitar.

– Interdicția privind circulația într-un grup mai mare de 3 persoane se aplică doar circulației pietonale.

Raed Arafat:

– La ora 20.00, au fost confirmate 1815 cazuri în total, vindecați 206 persoane, decedați 43 de persoane, internați pe secție 770 de persoane.

– Există 20.074 de locuri de carantinare. Persoane izolate 170.000

– Am emis un ordin care stabilește anumite reguli privind internarea pacienilor care se prezintă la spital și la urgențe. Orice pacient poate fi suspectat de a fi Covid pozitiv, motiv pentru care personlul trebuie să se protejeze. pacientul care are altă patologie se va interna în sptialul la care s-a prezentat sau la alt spital.

– Refuzul de internare al unui pacient cade sub incidența penală. Pacienții nu pot fi refuzați pe motiv că nu există confirmarea rezultatului testului.

– Al doilea ordin vizează detașarea personalului medical pe perioada stării de urgență. Personalul medical nu poate refuza detașarea sau delegarea pe perioada stării de urgență.

– Ultimul ordin vizează realizarea unui spital de campanie, ca Roll 2, care va fi construit la Constanța – spitalul CPR, care a intrat în coordonarea Ministerului Apărării.

Bogdan Despescu

– Listele cu datele cetățenilor români care au intrat în țară au fost transmite autorităților locale, pentru a se vedea dacă se respectă condițiile de carantinare sau izolare.

– Dintre ceie 57.000 de persoane sosite din Italia care au fost verificate, peste 50.000 sunt români, 3.900 sunt italieni și peste 3.000 alte naționalități.

– După intrarea în vigoare a Ordonanței militare nr. 3, au fost depistate peste 33.000 de persoane care nu au respectat măsura privind circulația.

– Au fost întocmite peste 2000 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.