Marian TUDOR si Gheorghe VLASE
Cei aproape 300 de copii care urmează cursurile Școlii Populare de Artă vor învăța, în continuare, în spații improprii după ce aleșii județeni nu au aprobat, miercuri, în ședința extraordinară a Consiliului Județean, darea în folosință a clădirii Muzeului Județean, reabilitată cu fonduri europene. Aceeași soartă o vor avea și Teatrul „George Ciprian”, Casa de Cultură Municipală dar și Muzeul Județean de Istorie, care nu poate să înceapă aducerea exponatelor în sălile proaspăt renovate.
Dacă la ședința ordinară de luna trecută aleșii PNL s-au abținut de la votul respectivului proiect de hotărâre, la ședința extraordinară de miercuri aceștia au înțeles utilitatea proiectului și au votat în favoarea sa. Nu la fel ca data trecută au votat însă cei trei consilieri transferați la PLR, respectiv fosta liberală Mariana Tudor, fostul conservator Gheorghe Vlase și fostul pepededist Marius Târcavu.
Decizia pentru care cei trei aleși lasă în continuare clădirea Muzeului Județean nefolosită nu are la bază altceva decât ambițiile politice ale oamenilor lui Tăriceau. Dacă liberalii au ales luna trecută să protesteze față de mișcările de pe scena politică buzoiană făcute în baza ordonanței ce permite migrația aleșilor locali, susținătorii lui Tăriceanu au ambiții mult mai mari. Ei vor, nici mai mult nici mai puțin, decât un post de vicepreședinte al Consiliului Județean pentru Gheorghe Vlase.
Practic, Vlase, împuternicit la conducerea PLR Buzău, se folosește de niște copii nevinovați, dornici să învețe lucruri noi, pentru a exercita o formă de șantaj la nivelul administrației județene, dat fiind că solicitarea sa privind numirea pe un post de vicepreședinte al deliberativului județean nu a fost, și nici nu va fi luată, în considerare.
„Mă așteptam să se întâmple acest lucru pentru că zilele trecute domnul Vlase a venit la birou și mi-a transmis că ar dori să ajungă vicepreședinte al Consiliului Județean. Cum am refuzat să îi iau în seamă solicitarea, vedeți și dumneavoastră unde s-a ajuns”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Până la ora transmiterii acestei știri, consilierul județean Gheorghe Vlase nu a putut fi contactat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.