Noi cazuri de hepatită A în rândul elevilor de la Școala numărul 6 din municipiul Buzău, acolo unde la începutul lunii, medicii epidemiologi au declarat focar de boală. Încă cinci copii cu simptome specifice bolii mâinilor murdare s-au prezentat la medic și au avut nevoie de îngrijiri medicale și tratament. În total, din 6 octombrie și până astăzi, 14 elevi au fost diagnosticați clinic cu hepatită A, în cazul a 7 dintre ei venind și confirmarea serologică.
13 dintre bolnavi sunt elevi ai Școlii generale numărul 6 din Buzău în timp ce unul învață la Școala numărul 7, acest din urmă copil ajungând în atenția medicilor și fiind spitalizat înainte de a se duce la școală și de a intra în contact cu alți copii.
Toți bolnavii de hepatită A provin din familii sărace care locuiesc în zona Primăverii, fără apă potabilă, locuri în care igiena este ignorată cu desăvârșire.
Imediat după deschiderea focarului de boală, autoritățile din Direcția de Sănătate Publică au trecut la igienizarea locuințelor în care trăiesc copiii infectați , la vaccinarea persoanelor care au intrat în contact cu bolnavii și la dezinfectarea sălilor de clasă, atât de la Școala nr.6 cât și la Școala nr.7.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.