Arhipiscopia Buzăului și Vrancei sărbătorește, în această săptămână, hramul Catedralei Arhiepiscopale printr-o serei de manifestări ce se vor întinde pe durata a două zile.
Astfel, manifestările dedicate hramului vor debuta miercuri, 24 mai, ora 09:30, cu Simpozionul Internațional de Muzicologie Bizantină, care va avea loc în Sala de Conferințe a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău.
La ora 10:00, vor fi scoase spre închinare, în aghiasmatarul din curtea Catedralei Arhiepiscopale, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și racla ce conține moaște ale mai multor sfinți: Mucenicii Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel; Ierarhul Nifon – Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti; Ierarhul Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi; Cuviosul Stelian Paflagonul; Ierarhul Iosif cel Nou de la Partoş – Mitropolitul Banatului. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va întâmpina racla cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, care va fi adusă de o delegație din Grecia, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Varnava, Mitropolit de Neapolis și Stavroupolis.
În seara zilei de miercuri, de la ora 18:00, va fi oficiată, în catedrală, Vecernia Înălțării Domnului, unită cu Litia, iar joi, 25 mai, de la ora 09:00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, urmată de slujba Parastasului pentru eroii neamului și pentru ctitorii locașului de cult.
Programul zilei de joi se va încheia cu un concert, care va fi susținut, începând cu ora 18:30, la Catedrala Arhiepiscopală, de următoarele formații corale: Corala Ortodoxă de Copii „Glasul Îngerilor” a Catedralei „Sfântul Sava”, Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei „Înălțarea Domnului” și Corala Mixtă „Crescendo” a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.