Mişcarea sindicală, sub presiuni şi fără efect

Ieri, în seria protestelor de la Ministerul Educaţiei care, de peste două săptămâni, încearcă să sensibilizeze autorităţile din învăţământ, au participat şi 12 profesori buzoieni, membri ai Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău. Din nou, nici un reprezentant al instituţiei nu a coborât la dialog cu protestatarii, doleanţele lor, printre care şi aceea de a se aloca 6% din PIB Educaţiei, fiind tratate doar cu întrebări pe la poliţie.

 

„Protestul nu poate schimba în mare măsură orientarea de până acum a celor de la guvernare. Vom continua protestele până când vor înţelege că, fără dialog, fără a ţine cont de părerea celor care, de fapt, pun în aplicare reforma din Educaţiei, nu se poate face o adevărată reformă”, ne-a declarat Ion Dobre, lider SÎP.

 

Spaţiul restrâns de protest şi decizia spontană de a protesta în timpul cursurilor şcolare sunt motivele pentru care delegaţia buzoiană se limitează la numai 12 participanţi: „Mai mult decât atât, inspectoratele şcolare abia aşteaptă un motiv pentru a-i sancţiona pe protestatari. Inclusiv reprezentanţii poliţiei au cerut, prin localităţile învecinate, informaţii cu privire la plecarea noastră la pichetare. Nu ne-au sunat pe noi, cei care organizăm, ci au sunat întrebând pe la posturile de poliţie din localitate, ceea ce mi se pare foarte grav”, a spus liderul sindical buzoian.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.