imagine de arhivă

Colindatul în ultima zi a anului capătă de la an al an aspecte care nu mai au nici o legătură cu tradițiile de odinioară. Pe de o parte, traiul din ce in ce mai greu îi determină pe români să renunțe la proverbiala ospitalitate și, astfel, nu mai sunt dispuși să ofere urătorilor nici tradiționalii colaci și mere dar nici banii atât de așteptați de cei ce pornesc la drum în ultima zi din an în speranța unui câștig, fie el cât de mic. Așa se întâmplă că, ceea ce se dorește a fi o tradiție transmisă din moș strămoși se transformă, de multe ori, în acte huliganice care nu mai au nici o legătură cu spiritul sărbătorilor. Așa s-a întâmplat și în această dimineață cu un grup de tineri plecați la colindat pe DN10 Buzău-Brașov.
Pentru că nu au fost primiți cu colindul la o pensiune de pe raza comunei Măgura, grupul, format din peste 25 de bărbați, s-a gândit că nu ar fi rău să se autoservească cu ceva produse lăsate de proprietari prin curtea localului. Astfel, obiceiurile au degenerat, angajații s-au luat la alergat cu colindătorii care se serveau deja din baxurile cu băuturi iar aceștia, supărați că nu au fost cinstiți cum se cuvine au amenințat că vor reveni să spargă geamurile.
Angajații pensiunii au cerut ajutorul oamenilor legii de unde au aflat că fenomenul înregistrat pe raza comunei Măgura nu era singular.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar Florina Crucianu a confirmat evenimentul semnalat în această dimineață si a precizat că un echipaj al Secției 11 de Poliției Rurală Pârscov se ocupă deja de acest caz.
„S-a semnalat prezența unui grup de colindători ce se deplasează pe DN10. La aceată oră nu se înregistrează valori mari de trafic pe șoșeaua națională, astfel că activitatea lor nu pune probleme traficului rutier. De altfel, în urma sesizărilor primite, polițiștii Secției 11 de poliție rurală Pârscov s-au deplasat la fața locului și își vor continua patrularea pe drumul național pentru a preveni apariția oricăror incidente”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar Florina Crucianu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.